Redaktionen
30 Apr, 2024
zoom aktie

Senaste tidens nyheter om Zoomability

Uppdaterad:
6 May, 2024

Det har skrivits en hel del nyheter om Zoomability som har påverkat kursen i båda riktningarna. Nedan kan du läsa mer om vad som har hänt den senaste tiden. 

Investeringsavtal med Unidaco

Den 29:e april offentliggjorde bolaget att de har genomfört en riktad emission till Unidaco om 8 MSEK, där kapitaltillskottet kommer att användas för att möjliggöra företagets expansionsplaner. I samband med detta har bolaget signerat ett licensavtal med Unidaco avseende produktion och försäljning av Zoom Uphill i MENA-regionen, Malaysia, Indien samt Indonesien. Avsikten är också att utnyttja Unidacos batteriteknologi för Zoom Uphill och i framtida produkter från Zoomability.

Ny hemsida

Den 23 april lanserade Zoomability en helt ny webbsida som bland annat kommer göra det enklare för återförsäljare att beställa Zoomar och diverse tillbehör. 

Webbsidan är dessutom startskottet för en mer aktiv marknadsföring av Zoom Uphill. Om detta sedan görs på rätt sätt kan det leda till både ökad försäljning och varumärkeskännedom.

Avtal kring JV i Kina uppsagt

I mitten på april blev företagets JV-avtal med det kinesiska företaget Shandong Xinyue Health Technology Co. LTD uppsagt på grund av problem med registreringen hos myndigheterna.

Trots detta bakslag bedömer företaget att de förmodligen kommer att kunna starta igång produktion i Kina senast i början på 2025, vilket är i linje med deras tidigare ambition. För närvarande för företaget diskussioner med två olika parter och räknar med att ha ett nytt JV klart i Kina innan sommaren.

Inlösen av TO4 mellan 1 maj-14 maj 2024

Imorgon (1 maj) startar inlösningsperioden för Zoomabilitys TO4 och fortsätter fram tiden den 14:e maj. Om du äger en TO4 så kan du lösa in den mot en aktie i Zoomability för 1,20 kr. Gör du detta får bolaget både in mer kapital och företagets tillväxtmöjligheter förbättras.

Viktig information om TO4

För de som vill utnyttja sina TO4 är det viktigt att ta hänsyn till att sista dagen för inlösen hos många banker är tidigare än den 14:e maj. Kolla därför upp vad som gäller för just er bank om ni vill investera och bidra till Zoomabilitys fortsatta tillväxtresa.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.