Press
19 Feb, 2024

SSAB och CoGig i samarbete med fokus på jämställdhet inom teknik

Uppdaterad:
19 Feb, 2024

SSAB har valt att bli partnerföretag till talangprogrammet Female Technical Engineer som drivs av CoGig, i syfte att få fler kvinnor och icke-binära att arbeta i specialiserade tekniska roller och med teknisk innovation.  Det är stora utmaningar med att dels hitta, dels attrahera en mångfald till teknikbranschen och basindustrin, och där kan CoGig bidra via sitt nätverk samt talangprogram och rekryteringstjänster.

[image]

Female Technical Engineer är ett talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med främsta syfte att inspirera studenter att arbeta med teknik. Programmet är en unik mötesplats för ingenjörsstudenter och svenskt näringsliv. Via ett digert program med bland annat exklusiva besök hos partnerföretagen får de 40 utvalda deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar samt möjlighet att upptäcka den stora variationen av tjänster som finns inom teknik.

- På SSAB gör vi en otroligt spännande resa med att ställa om till fossilfri stålproduktion. Genom vårt engagemang i Female Technical Engineer kan vi bidra till att skapa intresse för teknisk innovation och samtidigt visa vilken attraktiv bransch som stålindustrin och SSAB representerar, säger Anders Storman, Group HR Development Specialist på SSAB.

SSAB ansluter sig till programmet med de redan befintliga partnerföretagen Atlas Copco, Alfa Laval, Boliden, Epiroc, Holmen, LKAB, Rejlers, Schneider Electric och Xylem. Företagen representerar en bredd men har gemensamt att de alla inser betydelsen av jämställdhet.

- Jag ser fram emot fortsatt samarbete med SSAB och den påverkan vi tillsammans kommer att kunna ha på maktbalansen i näringslivet, säger Lena Larsson, VD på CoGig.

Nästa omgång av programmet startar i början av 2024 och avslutas med en gala i maj då en av deltagarna koras till årets Female Technical Engineer. Vinnaren erbjuds ett personligt utvecklingsprogram via Anna Landegren och Nya Ledarskapet.

Mer om programmet Female Technical Engineer: www.femaletechnicalengineer.se

Om CoGig
CoGig arbetar sedan 2013 med visionen om en jämställd fördelning av makten i näringslivet. Som People Partner inom employer branding och rekrytering arbetar CoGig med tre årliga talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter, nätverksbaserad rekrytering och utveckling inom employer branding via event och workshops. Vi är stolta över att samarbeta med flera av de mest inflytelserika företagen i Sverige för att omvandla vår vision till verklighet.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Molin, pressekreterare SSAB, anna.molin@ssab.com,tel: +46 76-110 46 76
Emma Fredriksson, Programansvarig CoGig, emma.fredriksson@cogig.se,tel: +46 73-944 81 73

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.