Press
8 Nov, 2023
White Pearl Technology Group AB: White Pearl Technology Group ska leverera IT-resurser till storstadskommun i Sydafrika för SEK 20 miljoner

White Pearl Technology Group AB: White Pearl Technology Group ska leverera IT-resurser till storstadskommun i Sydafrika för SEK 20 miljoner

Uppdaterad:
9 Nov, 2023

Storstadskommunen The City of Tshwane som ligger i den folkrika regionen Guateng i Sydafrika, betjänar tre miljoner innevånare och har utsett WPTG till strategisk IT-partner i en upphandling. Under en treårsperiod ska staden förses med IT-tjänster och -kompetens med målet att optimera verksamhetskritiska system till ett värde av över 20 miljoner kronor. 

WPTG:s dotterbolag, InTheNet Technologies (ITNT) som är baserat i Sydafrika, kommer att ge stöd för Tshwanes verksamhetskritiska IT-system på plats inom viktiga områden såsom ekonomi, faktureringssystem, HR, utrustning- och serviceleveranser med mera. ITNTs erfarna IT-konsulter och -specialister kommer att samarbeta nära kommunens egna arbetsgrupper.

- Att vi blir en nyckelpartner i detta viktiga uppdrag för Tshwane ligger i helt i linje med vårt fokus på att stödja offentliga verksamheter att optimera sin IT-prestanda med hjälp av våra IT-experter och den kunskapsöverföring som de erbjuder, säger Marco Marangoni, vd för WPTG.

WPTGs dotterbolag ITNT har en lång erfarenhet av framgångsrikt leverera IT-konsulttjänster och IT-talanger till både offentliga och privata organisationer i Sydafrika.

- Vi är stolta över vår expertis och förmåga att leverera IT-resurser som kommer att hjälpa staden Tshwane att optimera sina verksamhetskritiska IT-system", säger Gordon Colyn, vd för ITNT. "Denna utnämning speglar vår mission att hjälpa offentliga verksamheter att lyckas med sin digitala transformation.

Det nya kontraktet utökar samtidigt WPTG:s närvaro inom den offentliga sektorn i Sydafrika och över hela den afrikanska kontinenten. 

Denna information är sådan information som White Pearl Technology Group är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 november 2023 klockan 9.30 CET.

Om staden Tshwane

Tshwane är en storstadskommun beläget i norra Sydafrika i Gutateng-provinsen och som hyser landets administrativa huvudstad. Tshwanes huvuduppdrag är att tillhandahålla samhällservice, upprätthålla säkerhet och förbättra livskvaliteten för sina invånare, som uppgår till över tre miljoner innevånare.

Om InTheNet Technologies

InTheNet Technologies (ITNT) är en del av White Pearl Technology Group och en ledande leverantör av SAP-lösningar som erbjuder konsult-, implementerings- och supporttjänster för företag över hela den afrikanska kontinenten. www.itnt.co.za

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.