Press
5 Apr, 2024
Zoom uphill

Zoomability: Många vill prova Zoom Uphill

Uppdaterad:
5 Apr, 2024

I mars 2023 skrev Zoomability AB och Fritidsbanken Sverige ett avtal där Zoomability utan kostnad lånade ut två Zoom Uphill för gratis utlåning genom Fritidsbanken. Det gällde då fem olika fritidsbanker som var och en fick tillgång till Zoomarna under ca två månader.

Avtalet sträckte sig till 30 november 2023, men förnyades 1 december 2023 fram till 31 augusti 2024 för att låta fler fritidsbanker få möjligheten.

Hela projektet har varit mycket lyckat, och hittills har Zoom Uphill lånats ut 75 gånger hos de nu åtta fritidsbanker som haft tillgång till Zoomarna. De har också via Fritidsbanken varit med på 14 olika event där de lånats ut över 650 gånger.

Detta har lett till att flera av de kommuner som lånat ut också köpt in Zoom Uphill. Detta för att genom Fritidsbanken även fortsättningsvis kunna erbjuda sina rullstolsburna medborgare den ökade friheten som Zoomen ger, att på ett enkelt och säkert sätt komma bort från asfalterade ytor och få uppleva naturens läkande krafter på nära håll. Men några privatpersoner har också med egna medel köpt Zoomar för att kunna använda dem permanent.

Här nedan är några citat vi fått av Fritidsbanken från några personer som fått möjlighet att låna en Zoom Uphill.

  • "En sorgens dag att behöva lämna tillbaka den. Lämnar hellre in min fru än Zoom Uphill". 
  • "Äntligen har jag kunnat ta en promenad med min man vid sidan om mig och inte bakom mig".

Zoomarna har idag anlänt till Östersund från Öckerö på västkusten för att för att under några veckor befinna sig i Jämtland och därefter vidare till Västernorrland (Härnösand, Örnsköldsvik, Sollefteå och Sundsvall). De kommer sedan åter till Östersund v 34-35. Länk till utlåningsschema: Zoom Uphill åker vidare till Jämtland och Västernorrland - Fritidsbanken (https://www.fritidsbanken.se/zoom-uphill-aker-vidare-till-jamtland-och-vasternorrland/)

Vi hoppas givetvis att vårt samarbete med Fritidsbanken ska göra att alla de 130 fritidsbanker som finns i landets kommuner ska få permanent tillgång till Zoom Uphill. Det är en relativt liten kostnad i förhållande till det mervärde som skapas.

För mer information kontakta
Pehr-Jhan Fager, VD
pj@zoomability.se
0709-203961

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.