Nyhet
16 May, 2023

ZOOMABILITY: RÖRELSERESULTATET BLEV -1,9 MLN KR 1 KV (-3,2)

Uppdaterad:
16 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, hade en nettoomsättning på 1,6 miljoner kronor (1,6) och ett rörelseresultat om -1,9 miljoner kronor (-3,2) under det första kvartalet 2023.

"Första kvartalet gav bara en marginellt högre försäljning än 2022. Det inger dock ingen större oro då vi märker en klart ökad efterfrågan redan i mars, vilken har accentuerats i april och maj", skriver vd Pehr-Johan Fager i rapporten för det första kvartalet.

Han påpekar att det viktigaste just nu är att kunna garantera rörelsekapital. Det lån från Almi på 2,5 miljoner bolaget fick godkänt i april är ett steg i detta liksom inlösen av TO2 som ska ske 1-14 juni.

"Maximalt kan det ge oss cirka 2,7 miljoner, vilket skulle kunna ta oss vidare till årets slut. Men för att verkligen kunna ta tillvara på de möjligheter som nu finns skulle det behövas mer kapital för att på så vis snabbare komma upp i de säljvolymer som genererar svarta siffror", skriver Pehr-Johan Fager.

Vid utgången av det första kvartalet hade Zoomability en kassa på 0,7 miljoner kronor (8,8).TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.