19 Oct, 2023

Brf säljer husen!

Uppdaterad:
19 Oct, 2023
Brf Fastigheter

Vad händer när en Brf går i konkurs?

Detta är en fråga vi ofta får och svaret är att då säljs föreningens fastighet till en fastighetsägare som köper den och kvar sitter medlemmarna med sina lån fast inget värde i lägenheten. De behåller dock sin lägenhet men får betala hyra till hyresvärden. En hyra (avgift) som oftast har höljts en hel del innan konkursen eller försäljningen vilket kan innebära att den nästan går ner efter konkurs. Hyreslägenheter omfattas ju av hyresreglering och bruksvärdessystem vilket inte årsavgift i en bostadsrättsförening gör.

Två föreningar säljer sina hus

Idag såg jag annons om två föreningar i norrland som går ut och säljer sina hus på Hemnet. De har alltså inte gått i konkurs ännu utan de verkar bara avveckla själva föreningen och försäker sälja husen. Intressant fenomen är det dock och det är extremt ovanligt i och kring större städer. I alla fall i dessa tider. 

 

Den ena innehåller 46 lägenheter, 7 garage och 33 parkeringsplatser. Pris 2.000.000 kr,

 

Den andra innehåller 29 lägenheter, 33 parkeringsplatser och 5 lokaler. Pris 1.000.000 kr.

 

För er som är sugna på ett par rätt så välskötta hyreshus med skötsamma hyresgäster kan vi tipsa om dessa båda.

Länk till försäljningarna: 

Fastighet 1

Fastighet 2

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.