16 Oct, 2023

Byggmästare Anders J Ahlström investmentbolag

Uppdaterad:
17 Oct, 2023
Byggmästare J Ahlström

Byggmästare J Ahlström

Investmentbolaget Byggmästare J Ahlström är ett Investmentbolag som gått och helt förbi. Fram tills idag, då ytterligare ett av deras innehav gick i konkurs. Den här gången var det Volta Trucks som rök. Volta stod för  21% av värdet. Tidigare uppgifter gör gällande att Azelio, som ju kraschade tidigare i år stod för 3% vilket låter lite. Kanske var det siffror från efter kursen i Azelio kraschat. 

Fler innehav

Som tur är har bolaget även andra innehav. Innehav som faktiskt har en fungerande verksamhet och lönsamhet. I alla fall än så länge. Green landscaping är största innehavet och de tuffar på. Även omsorgsbolaget Team Olivia verkar gå bra (trots namnet). Näst största innehavet Safe Life ger jag inte så mycket för dock. Visst är verksamheten bra och sådär men hjärtstartare är väl en  typisk grej man   sparar in på i sämre tider? Inte särskilt bra tajming i så fall.

Det dåliga omdömet, eller om ni vill kalla det otur, att gå in i både Azelio och Volta Trucks gör att vi väljer att inte investera i Byggmästare J Ahlström. När vi ser att det finns kopplingar till Nordic Asia Invest med så blir vi än mer säkra i vår övertygelse. 

I ägarlistan hittar vi förutom kopplingen till Nordic Asia Invest, och även Spiltan som ju också haft en del otur det sista. 

IB Index har redan uppdaterat sin asiffror efter konkursen i Vilta Trucks.

 

 

 

Ägarlista
Ägarlista Nordic Asia Invest
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.