9 May, 2023

Den där maskburken börsen kallar SBB...

Uppdaterad:
9 May, 2023
SBB

Nya turer i SBB och nu luktar det illa på riktigt

Nu på eftermiddagen publicerar Dagens Industri en artikel som anger att SBB kände till sänkningen av kreditbetyget redan 2 maj. Mellan den 2 maj och den 8 maj, då det sänkta betyget kommuncerades till aktieägarna, har affärsutvecklingschefen på bolaget sålt 80.000 aktier och dessutom har IR-ansvarig avgått utan att ange anledning.

De sålda aktierna såldes de 2 maj och skälet till försäljningen var “privatekonomiska skäl”. De  såldes till kursen 11,62 kr och inbringade drygt 900.000 kr. Om samma aktier skulle sålts till dagens kurs 7 kr skulle de istället inbringat 560.000 kr. Det är en knapp halvmiljon som någon annan fått chansen att förlora… Hoppas verkligen detta reds ut av myndigheter så aktieägarna kan få klarhet i att allt gick korrekt till.

Den avslutade anställningen för personen som skulle fått förklara sig inför aktieägarna avslutades för att personen i fråga “kände för att göra något annat". En förklaring som var tunn då och som nu luktar riktigt illa. Förutsatt att DI:s uppgifter stämmer men det kan vi nog tyvärr räkna med.

Läs mer om SBB hos Aktiepappa

En miljard i garanti till aktieägare

Krismöte i SBB

SBB Säljer och säljer

SBB fortsätter trixa

Ytterligare en storägare lämnar SBB

SBB:s VD anhållen 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.