21 Dec, 2023

Företagsjulklappar

Uppdaterad:
21 Dec, 2023
Julklappar

Julklappar till kontoret

Vi tänkte prata lite om företagsjulklappar. Varje år får man dem. De där "obligatoriska" presenterna från företag man jobbat med under året. Det finna några olika sorter:

1. Den smått maniska chokladasken (gärna inslagen så man absolut inte kan förstå vad det är i…) Här har vi en givare som gjort samma sak i alla år och som absolut inte kommer ändra sig. Nånsin. Det går på rutin och det spelar ingen roll vem gåvomottageren är. Noll tanke på att ge något som mottagaren uppskattar Mao. Dessa kartonger hamnar inte sällan rakt i runda arkivet. (Efter sortering i kommit, plast och karton såklart ;).

2. Kortet som meddelar att företaget istället för julgåva skänkt pengar till en hjälporganisation. Helst en med miljöfokus. Visst är det fint att de är goda och skänker pengar men varför behöver de skicka ett brev med posten till mig för att berätta om det? Ett brev som dels fraktas genom halva Sverige för att sorteras mm innan det kommer tillbaka till vår lilla by. Sen ska det ut till brevbäraren som sen ska köra ut sin lilla elbil (antagligen laddad med fulel från något polskt kolkraftverk) för att leverera det till mig i fysiska brevlådan. Därefter slänger jag det och en ny lastbil kommer och hämtar och kör det till sopstationen för att elda upp det. Och just det. Posten tar väl va 15 spänn för portot med. Plus pappret och kuvertet. Skänk hellre 15 kr extra till organisationen och håll tyst om det tänker jag. Eller är det viktigaste att signalera sin godhet? 

3. Den halvt genomtänkta presenten från givaren som tycker det här är kul. Detta företag har ansträngt sig rejält och kommer själva och lämnar ut en låda med hemgjord glögg (meddelar också omtänksamt procentsats för att undvika fyllekörning eller liknande). Även ett par handgjorda muggar med personlig hälsning på ingår och lite finkaffe mm. Jättebra och så om det inte vore för att AP inte dricker varken glögg eller kaffe. Så den här fin presenten får stå på kontoret tills jag har hjärta att slänga den. Vilket går rätt fort. En del av innehållet går att lämna vidare till vänner så skiten delvis kommer till användning iaf.

4. Killen som tänkt efter "vad är det som kan passa till AP, vad har han för intressen och vad gillar han?" Denna firman kommer med en flaska Champagne av lite bättre modell och eventuellt lite småsaker för att fylla ut och skapa en fin gåva. Utfyllnaden går såklart att ge bort eller en del kan till och med användas för detta är en gosse som har förståelse för vad som är intressant och gott här i livet.  

5. En korg med delikatesser och godis till kontoret. Detta är faktiskt en skaplig gåva för här kan alla på kontoret sitta och fika tillsammans eller dela upp den om man vill. Förhoppningsvis är den också anpassad till gåvomottagaren så den blir uppskattad och kommer till nytta. 

God Jul på er och glöm inte att julen är barnens högtid. Bit ihop ochvisa inte er bitterhet över julen för dem.  

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.