31 Mar, 2024

Mackmyra mot konkurs?

Uppdaterad:
31 Mar, 2024
Mackmyra

Mackmyra

Den svenska whiskeytillverkaren Mackmyra meddelar idag att de avser att upprätta en kontrollbalansräkning per 29 februari. Anledningen är enligt bolaget försiktighetsskäl och de förväntar sig att halikvida medel nog för att “betala skatter och avgifter, inklusive återbetalning av coronastöd per 12 april 2024”. Först och främst var detta förvånande och glädjande att staten faktiskt kräver tillbaka skattepengar som gått ut utan giltiga skäl. 

Däremot är detta ett varningens tecken för Mackmyra som funnits på börsen sedan 2012. Och utvecklingen har inte varit lysande kan man säga. Minus 99,66% har kursen levererat sen dess. Och givet dagens besked så ska väl mycket till för att detta ska ändras i det närmaste. Idag har Mackmyra  3.999 st aktieägare hos Avanza och stängningskursen i torsdags var 0,159 kr per aktie.

 

Kontrollbalansräkning

En kontrollbalansräkning ska enligt Bolagsverket upprättas “när det finns skäl att anta att aktiebolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet ska styrelsen genast upprätta en kontrollbalansräkning. Kontrollbalansräkningen är ett kontrollinstrument för att undersöka aktiebolagets ekonomiska situation.”

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.