16 Jul, 2023

Mardrömsbesked från Oncozenge

Uppdaterad:
16 Jul, 2023

Mardröms-PM från läkemedelsbolaget Oncozenge

Ikväll kom ett pressmeddelande från Oncozenge om att deras produkt Bupizenge gått på pumpen pga en oönskad substans i deras produkt. Detta måste åtgärdas och ny äa studier genomföras innan de kan gå in i FAS3-studie. Självklart innebär detta en rejäl försening och bolaget kommer sannolikt straffas hårt för detta vid börsöppningen i morgon. Vi gissar på en halvering av kursen och det var bra att bolagsstämman tog beslut om att ge styrelsen möjlighet att genomföra en nyemission under verksamhetsåret. 

Om bolaget

Oncozenge är ett läkemedelsbolag som utvecklar medicin för smärtlindring av oral smärta som ofta uppstår vid cancerbehandling via strålbehandling. Ett rätt smalt område kan man tycka men för patienter är det såklart en mycket önskad och viktig produkt. 

Lärdom

Vad kan vi då lära oss av detta? Jo först och främst att läkemedelsbolag i tidigt skede och med endast en eller få produkter är en riskabel investering. Men också att investerare bidrar med väldigt mycket pengar till forskning. Just detta faktum upplever vi glöms bort många gånger.

I fredags stängde Oncozenge på 5,52 kr.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.