24 Jan, 2024

Minesto har P/E 12,5 - hur är det möjligt?!

Uppdaterad:
24 Jan, 2024
Minesto

Minestos P/E-tal (och vinst) 

…eller omsättning för den delen också. Det här inlägget skulle ha många namn. Jag reagerade på att Avanza anger P/E 12.51 på Minesto. "Kunde det vara så att det där havskraftbolaget från Göteborg lyckats skaffa sig inkomster och vinst?" tänkte jag. Men nej såklart var det inte så. Omsättningen för 2022 var  45,7 miljoner och bestod "i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning". Nettoomsättningen redovisas som 0kr. Förlusten var enligt samma årsredovisning 84 miljoner. Alltså minus (-) 84 miljoner. Hur man ska räkna för att få fram P/E 12,51 på det vet jag inte. Kanske räknas bidrag från EU på annat sätt än vanlig omsättning? 

Eller är det siffror från 2023 som det räknas på? För januari till september 2023 var siffrorna omsättning på 34,7 miljoner och en förlust på 18,7 miljoner så det tar sig som pyromanen sa men jag får ändå inte ihop P/E 12,51.

Läs mer om Minesto

Minesto - ett EU-bidragsprojekt

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.