4 Aug, 2023

Nytt rekord för Ullared: 800 miljoner!

Uppdaterad:
4 Aug, 2023
Ullared

Nytt rekord för Ullared. Men hade vi inte lågkonjunktur?

Igår kom nyheten om att Ullared sätter nytt rekord igen.Och vi frågar oss om rekordet är ett tecken på lågkonjunktur eller ett bevis på att vi inte alls har någon lågkonjunktur. Teorierna är att folk köper billiga saker när det är lågkonjunktur och då är Ullared, eller GeKå:s som väl butiken egentligen heter, vinnare. Men om det är samma personer som besöker butiken Men som köper för mer pengar så skulle det i så fall vara ett tecken på att hushållen ute i landet har det ganska bra. 

Eller är det så att Ullareds kunder är hyresgäster som endast fått en hyreshöjning på under 5% så de har fortsatt råd att shoppa? Eller är det så enkelt att det är det tråliga vädret som är orsaken?

En annan teori skulle kunna vara att det finns en eftersläpning i ekonomin och att de dyrare kostnaderna ännu inte gett utslag på den nationella ekonomin. Så med andra ord är det svårt att få fram någon 100%-ig förklaring men det är intressant att spekulera. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.