5 Oct, 2023

Om du håller i en hammare ser alla problem ut som en spik

Uppdaterad:
5 Oct, 2023
Fastigheter

Sossarna förslår bidrag till byggbranschen

Vem kunde ana att sossarnas lösning på den stundande krisen i byggbranschen är bidrag? Men det är det såklart. De kommer med förslag om statliga lån (som vi ju provat förr i det här landet. Med blandad framgång). För er som inte är inlästa så var de en stor del till att Sverige och Sveriges fastigheter kraschade så kapitalt på 1990-talet. Och de infördes av….sossarna såklart. Den gången var det Invar Karlsson som regisserade bidragskarusellen. 

Självklart ska det också införas någon form av ROT-avdrag enligt sossarna. 

Sänk skatten istället!

Mitt förslag, och jag tror jag talar för samtliga långsiktiga företagare nu, är att istället sänka skatten och göra företagandet smidigare och enklare. I dagsläget känns det som om staten och politikerna motarbetar oss företagare i allt och att vi betalar skatt på skatt på skatt när vi samtidigt skapar arbetstillfällen och i mitt fall bostäder till invånarna i landet. Vi behöver inga bidrag för de kommer dels missbrukas av skojare i branschen och dels kommer de skapa ojämna förutsättningar då de kommer och går över tid. Det går inte att planera vettigt utifrån en sådan marknad. 

 

Läs mer om förslaget

 S vill se statlig byggstimulans

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.