24 Feb, 2022

Ryssland - Ukraina

Krig på vår "bakgård"

 

 

Idag vaknade vi alla upp till de rubriker som vi alla hade hoppats slippa men som vi nog alla någonstans trodde skulle komma. Ryssland går över gränsen till Ukraina och det är såklart en katastrof för alla de människor som blir lidande av denna konflikt. Vi lider med dem och det är nästan löjligt att prata om pengar och aktier när man tänker på deras situation. Detta är dock en blogg om ekonomi och aktier så vi försöker hålla oss till ämnet även om vi såklart inte förringar det humana lidandet i berörda delar av världen.

Den senaste tiden har börsen rasat på grund av oro för krig och allt i form av höjda räntor, oljepriser mm som det medför. Frågan är dock om marknaden verkligen prisat in ett riktigt krig i raset. Det tror vi verkligen inte och vi ser sannolikt fram emot en riktigt mörk dag både för mänskligheten och för börsen idag. Det kan tåla att påminnas att många stora förmögenheter har skapats av de som satsat rätt i spåren efter många krig i historien. SEr man det på sikt kommer detta sannolikt "bara" vara ett hack i den långa kurvan likt de vi ser under andra krig och kriser. Den som köpte aktier 1943 har sannolikt gjort en bra affär och vi kommer sannolikt börja köpa lite aktier för den kassa som vi sitter på de närmaste dagarna.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.