23 Sep, 2021

Marius lever! Q4 2021

För er som ej följt mig på twitter, eller läst bloggen förrän efter 2016 kanske ej vet att jag under 2016 kom ut med min första bok, en historisk spänningsroman. Den hade tagit mig cirka 6 år att färdigställa och jag valde att köra den via en Kickstarter. Kampanjen gick över förväntan (tack ännu en gång till er alla som bidrog) och innan jag visste ordet av var det efterfrågade beloppet för tryck och övriga omkostnader insamlat.

Böckerna sålde bra och var inom ett par månader slutsålda(!). Här stod jag mållös, men också kluven. Mållös för detta var ett gensvar jag ej inte kunnat föreställa mig, inte ens i min vildaste fantasi. Kluven då jag inte visste om jag hade all den tid och energi som krävs att sköta allt, precis allt, själv. Att dels hålla koll på tryck och leveranser, dels att administrera allt med och till adlibris, Bokus med flera. Då jag också hade en ny tjänst på min nuvarande arbetsplats, med allt vad det innebär, valde jag att inte trycka upp en ny upplaga.

Ett par dagar och veckor efter att Marius – Roms tredje grundare släpptes började omdömen och recensioner att inkomma. Många står att läsa på t.ex. Bokus, men även hos ”gamla bloggare”, såsom Aktieingenjören och Egon Investor (tack ännu en gång). Detta gjorde mig så glad och… ja, stolt. Jag hade skapat något ur intet och lyckats med att sätta ord på tankar. Därefter hade jag lyckats att inte bara skriva färdigt, utan även trycka en inbunden upplaga som inom ett par månader således slut. S.L.U.T. Allt detta utan stöd av ett förlag.

Marius – Roms tredje grundare är första delen i en planerad serie om 4 delar. Den andra delen är till cirka 50 % färdigskriven (bjuder på dess prolog längre ned i detta inlägg), men då jag aktivt valt att lägga all energi och tid på mina två böcker om börspsykologi och min kommande bok med Erik Sprinchorn (mars 2022) har just detta projekt fått vila. Det kommer att tas upp, men jag vill inte säga någon deadline e.d. – jag är redan duktig att sätta egen press på mig…

Nåväl – från 2016 till nu, idag anno 2021. Under våren 2021 hörde mitt förlag av sig och frågade om de fick köpa rättigheterna till Marius, då de verkligen gillade boken och ansåg den värdig att ges ut ”ordentligt”. Detta gjorde mig enormt glad och ännu en gång, och med risk att upprepa mig, mållös. Jag svarade jakande och sedan dess har det blivit lite arbete med att underlätta språket i vissa passager, radera de få brister som fanns i den första upplagan et cetera. Det har varit krävande, men jag är mycket nöjd med slutresultatet.

När jag släppte första upplagan var datumet den 11/11 2016. Således kommer den reviderade upplagan att släppas på samma dag i samma månad, dvs. den 11 november 2021.

För dig som ej läst/följt mig eller ens hört talas om Marius är det en historisk spänningsroman som bygger på historiska händelser, personer med mera. Min ambition är att skildra Gaius Marius liv och åstadkommande i en skönlitterär och ”spännande” form. Har du läst och gillar du Conn Igguldens Kejsarserie (eller ngn av hans andra dito), Manfredis serie om Alexander den store, Simon Scarrows Silverörnsserie med mera tror jag du kommer uppskatta min bok.

Självklart tar jag mig friheter i boken (en kniv i ryggen där, lite intima relationer där et cetera), men syftet är att vara så historisk nära som möjligt.

Boken finns att ”bevaka” på Adlibris samt Bokus och kommer att finnas/säljas på dessa plattformar, men även i Ugglans bokshop, Akademibokhandeln med flera. Om du vill läsa och få en uppfattning om språk/stämning med mera kan jag rekommendera denna länkLänken leder till utkastet för prologen i bok nummer två i serien. Spoiler? Nej – genom att läsa denna prolog förstörs ingenting från del 1 (som alltså släpps dem 11/11 2021). 

Jag kommer inte skriva hur mycket som helst om Marius på bloggen, men självklart kommer jag skriva kring release och lite däromkring. Fokus är och kommer fortsätta vara ekonomi och investeringar.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.