5 Apr, 2023

Köpt massa aktier

Uppdaterad:
5 Apr, 2023

Nu väller det in pengar i portföljen. Förra veckan var det återbetalning av källskatt från flera år och den här veckan har det hittills kommit utdelning från fyra bolag och dessutom kommer utdelningen från Nordea imorgon. Nästa vecka är det dags för Volvo.

Jag har som vanlig ingen aning om ifall börsen ska upp eller ner i närtid. Utan tänker att det är lika bra att sätta pengarna i arbete direkt när utdelningen kommer in på kontot. Så det har blivit köp för runt 60 000 kr den senaste veckan.

Mest pengar har jag lagt på SBB D där det blivit totalt 2 000 nya aktier och innehavet är nu uppe i 27 000 aktier. Det är för närvarande mycket osäkerhet i fastighetsbolagen kopplat till räntan, lägre värdering av husen på grund av att man kräver högre avkastning och risk för svårighet att finansiera sig framåt och sämre rating. Idag kom Nordea med en analys där de var negativa till SBB men även i den räknade de med att de ligger kvar på nuvarande utdelning för A och B-aktien de kommande tre åren. Och då ska vi tänka på att de måste sänka utdelningen med runt 95% på A och B-aktierna för att utdelningen på D-aktien ska påverkas. Dvs utdelningen måste sänkas med minst 95% jämfört med Nordeas negativa syn för att vi inte ska få våra 13% om året i utdelning. Och nollar de utdelningen helt något år får vi tillbaka de pengarna i framtiden (dock utan ränta) innan de får börja dela ut igen till A och B-aktierna.

Ja det är helt klart något jag inte fattar. För annars har vi 13% utdelning per år plus rimligtvis 30-50% i kursuppgång de närmaste åren om räntan stabiliseras. För bra för att vara sant så klart. Så marknaden och jag tänker olika här. Men den lyxen kan jag unna mig då pengar som egentligen skulle gått till levnadsomkostnader nu helt plötsligt kan återinvesteras då det kommer in lite mer pengar än planen.

Så runt 50% av pengarna gick till SBB D. Övriga 50% fördelades på ett antal bolag men mest till Sampo, Investor och Industrivärden, i den ordningen. Antalet aktier i de olika bolagen i portföljen är som vanligt uppdaterat här.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.