9 Jul, 2019

Snart dags för kick-off

Solsemestern är slut och det är återigen dags att bege oss hem till Sverige efter två veckor i 30-35 graders värme. Hörde några rykten om 10-15 grader hemma...

Som många av er läsare vet kör jag och min fru kick-off två gånger om året (konferens/möte är kanske bättre ord egentligen men har råkat kalla det kick-off så lika bra att fortsätta).

Tidigare körde vi höst och vår men då mycket annat styrs av kalenderår så har vi bytt till början av januari och början av juli sen ett år tillbaka. Den i januari är lite större och stämmer av mål på årsbasis och sätter upp nya mål för året som kommer. En stor fördel med kick-off jämfört med det vardagliga snacket som sker i solstolen eller middagsbordet är protokollet och strukturen. Inte minst nu när man kört 5-6 år och kan gå tillbaka och läsa gamla protokoll.

Fokus i år kommer vara:
- Börsen har gått bra och portföljen passerat 9 miljoner. Ska vi låta det påverka takten i min frus nedtrappning på jobbet eller våra månadskostnader?

- Sikta mot +10 miljoner (eller egentligen höja målet på antal aktier i de olika bolagen eftersom vi inte kan ta beslut om börsens framtida utveckling på vårt möte) via nya insättningar? Titta på aktuell fördelning mellan aktier och fonder.

- Test av att bo utomlands i höst/vinter. Tjänstledighet och annat praktiskt.

- Tankar om flytt. Bo kvar eller köpa hus på landet för 2-3 miljoner eller köpa litet hus på landet för 1,5 miljon och lägenhet i Södra Europa för 1,5 miljon. Beror på utfallet av test att bo utomlands men vi har också börjat få ännu bättre känsla för var och hur vi vill bo i Sverige och vad det kan tänkas kosta.

- Byta bil. När och pris? Vad får vi för vår nuvarande?

Sen har vi ett antal stående punkter kring livet tillsammans, kommunikation, träning, hobbies etc. Det ska faktiskt bli lite kul att komma hem till vardagen och börja få struktur på framtiden, träna lite bättre, fylla kylen med nyttig och billig mat etc.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.