27 Jun, 2018

Svårt att sätta sig in i hur andra vill leva sitt liv

Senaste dagarna har det varit mycket diskussioner och enkäter på Twitter om hur mycket pengar man lever på varje månad, hur mycket man sparar, hur mycket man tror behövs för att klara sig resten av livet etc. Något som märkt väldigt tydligt då är hur olika vi ser på hur vi vill leva vårt liv och hur svårt det är för många att tänka sig in i någon annan situation. Det är ju ganska förståeligt att man utgår ifrån sig själv och om man älskar dyra viner, sportbilar och har 3 barn så tycker man det känns jättekonstigt att någon annan gillar att plocka svamp, cykla och trivs utan barn.

Känner igen mig själv i detta till stor del framförallt då jag träffar personer som inte tränar alls. Jag har extremt svårt för att inte vilja förklara för dem hur bra man mår av att träna och hur kul det är att träna hårt med mål att prestera. För att det är mitt sätt att leva. Men försöker undvika det och bara ge tips till folk som frågar.

Tre saker som jag gör som många har svårt för att sätta sig in i och förstå är:

1. Leva billigt trots att jag har en lön som skulle räcka till en hel del lyx
2. Ha en önskan om att inte BEHÖVA jobba efter att jag fyllt 40
3. Inte ha eller vilja ha barn.

Punkt 1-2 möter jag mest kommentarer kring på nätet. Då jag inte är fullt så öppen med detta privat som jag exempelvis är här på bloggen och på Twitter. Punkt 3 är jag däremot öppen med även mot kollegor, kompisar etc och det verkar provocera vissa människor något fruktansvärt. (Främst kvinnor mellan 35 och 45 som måste berätta att barn är det bästa på jorden. Konstigt nog är 90% av det man hör om barn på jobbet negativt och problem.  Weekendresan med barnen hos barnvakt verkar vara årets höjdpunkt.)

Ett litet axplock från Twitter senaste veckan.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.