27 May, 2019

Veckans materbjudanden v22

Det var skönt med lite sovmorgon idag, jag var nämligen och jobbade som röstmottagare på EU-valet igår och klockan var 23 innan jag var hemma, lokalen stängde kl 21 och sen skulle vi räkna och sortera rösterna. När jag kom hem var jag dessutom lite uppe i varv och tvungen att kolla lite valvaka och finalen på Robinson så det blev lite senare i säng än vanligt. Jag har jobbat som röstmottagare tidigare men det här var första EU-valet och det var rätt stor skillnad. Lägre valdeltagande, bara ett val istället för tre men en timme längre öppet i vallokalen gjorde att det blev mycket lugnare belastning. Men det strömmade på med lite folk nästan hela tiden, så det blev inte speciellt segt. 

Jag tycker det är lite kul att jobba på valet för man sätts ihop med grupper av människor som jobbar ihop intensivt i 15 timmar och sen är det tack och hej och så ses man kanske igen om några år när det är val igen. Men min erfarenhet är att de som anmäler sig för att jobba på ett val är skötsamma och ansvarstagande människor, så det funkar väldigt bra att jobba ihop utan några egentliga förberedelser ihop. Varje grupp på 5-6 personer har en ordförande som är lite extra erfaren och sätter schema och leder arbetet.

Min bild av de som jobbar är att de flesta gör det för att man tycker det är en bra grej för demokratin, några är pensionärer och tycker nog det är trevligt att komma ut och träffa lite folk och några gör för att tjäna lite extra pengar. Vi fick 2900 kr för en lång dag (vanlig lön före skatt). På tal om att göra det för pengarna var det en lirare som jobbade med oss igår som åkte direkt från vallokalen till sitt vanliga nattjobb där han skulle jobba kl 23-07. Han var runt 50 år och helt öppen med att hans liv kretsade kring att jobba natt för att det var bättre betalt och utöver det jobbb så mycket som möjligt på flera olika extrajobb på helgerna för att spara ihop pengar för att åka till Thailand. Sen hem och jobba igen för att få ihop till en ny resa, det brukade bli 2 eller 3 resor om året till Thailand.

Men det är som bekant inte bara extrajobb som är vägen fram mot att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna ta en Chang medan man lyssnar på ett coverband på Karon Beach. Det är minst lika viktigt att hålla nere kostnaderna i vardagen. Så över till veckans materbjudanden. Ni som har något inplanerat på lördag får tänka om. Coop skräller till med billigaste svenska nötfärsen jag sett på 10 år, endast på lördag.

Willys
Grillbriketter/kol 2,5 kg 14,90 kr
24 pack Pepsi/pepsi max 69,90 kr
Tjocka revben 39,90 kr/kg
Tomater 12,90 kr/kg

ICA MAXI
Färska hamburgare 450 gram 29,90 kr
Äpplen 15 kr/kg

COOP FORUM/STORA COOP (endast lördag 1/6!!)
Nötfärs 39,90 kr/kg
GB-glass Daim etc (i paket 750-1000 ml) 15 kr
Coca Cola/Cola Cola Zero 2 liter 9 kr
Rädisor/lök i knippe 1 kr

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.