17 Dec, 2018

Veckans materbjudanden - v51

Måndag morgon och jag hade satt klockan på 7.50 för att kunna följa försäljningssiffrorna från H&M som släpptes kl 8. H&M är inte längre något stort bolag i min portfölj eftersom jag köpt väldigt lite nya aktier senaste året samtidigt som kursen föll mycket 2015-2017, men det är ändå ett av bolagen som jag tycker det är roligast att följa. Helt ok siffror idag med en försäljningsökning på 6% i lokala valutor och 12% i SEK. Aktien har ju gått starkt senaste kvartalet så marknaden verkar ändå inte helt nöjd i öppningen. Intressant också att ABB nu offentliggjort villkoren för försäljningen av Power Grid till Hitachi. ABB är ett bolag i ungefär samma storlek i min portfölj, men ett bolag jag erkänner att jag följer väldigt dåligt och som jag tycker är mycket svårare att förstå och få en tydlig överblick av än H&M. 

Något som är riktigt lätt att förstå är priset i matbutikerna.

Veckans erbjudanden gäller över julhelgen på de flesta butiker dvs 1,5 vecka och man hade ju hoppats på mängder med bra julgrejer. Men tyvärr. Både rödbetssallad och risgrynsgröt till ett riktigt bra pris lyste med sin frånvaro och både sill och julskinka hade vi redan köpt till samma eller bättre priser än vad som finns den här veckan. Så bara bita ihop och svälja stoltheten och betala fullt pris för en del av julmaten. Kanske tar mig tid och kokar risgrynsgröt själv men tycker Felix i "korv" är riktigt god så hade hoppats på 3 för 18 eller något sånt så hade jag kunnat strunta i att koka själv med gott samvete. 

Vi köpte apelsiner förra veckan och de var riktigt goda, vilket de ju brukar vara såhär års. Så det blir påfyllning med nya apelsiner den här veckan. Och kanske läge att köra ett par silluncher redan närmaste dagarna, obetydligt över 50 kr kilot avrunnen vikt för ren fisk är faktiskt riktigt bra. I övrigt verkar trenden hålla i sig att man ska göra vardagshandlingen med låga ordinarie priser på Willys och sen enstaka besök för att fånga upp erbjudanden på andra butiker. De har verkligen höjt sig på Coop på slutet i kombination med att Willys har haft dåliga kampanjer.

Willys
Clementiner 8,90 kr/kg
Sill burk 110 gram netto 5,90 kr

ICA Maxi
Falukorv 800 gram 15 kr
Kaffe 20 kr
GB Glass 750-1000 ml (daim etc) 20 kr
Apelsiner 10 kr/kg

COOP Forum
Clementiner 10 kr/kg
Hel färsk kyckling 19,90 kr/kg
Nötfärs 59,90 kr/kg
Kycklingfärs 800 gram 49,90 kr

City Gross
Julskinka 39,95 kr/kg
Kaffe 5 för 100 kr
Julmust 1,5 liter 7,95 kr
Estrella snacks 3 för 45 kr

......
Påminner om att idag är sista chansen att beställa mina böcker med 20% rabatt om du vill vara säker på att få leverans innan jul. Läs mer här.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.