24 Sep, 2019

Därför sålde jag mina 150st EQT direkt efter börsnotering

Många av er känner säkert till att EQT blev börsnoterade idag, i alla fall om ni har ett Twitter konto och följer finanstwitter. Innan börsen öppnade fick jag meddelande om att jag hade fått 150st EQT aktier tilldelad, men jag var ändå osäker på när handeln skulle börja. Så jag kollade upp det och bestämde mig redan där att jag skulle sälja vid +10%. Jag önskar jag var en halvtimma sen, då skulle jag fått ännu bättre betalt för mina aktier. Hur som helst är jag nöjd med beslutet att teckna och även sälja aktierna med en vinst på nästan 20%.

 

 

"Rikskapitalbolaget EQT, med rötter i Wallenbergsfären, fick en stark börspremiär. Aktien stängde 90 kr - 34 procent ovanför teckningspriset i noteringserbjudandet som var 67 kronor. Erbjudandet övertecknades mer än tio gånger och omsättningen i aktien var överlägset störst på börsen - handeln i EQT var drygt 4 miljarder och motsvarade 28 procent av handeln på hela Stockholmsbörsen." - Placera

 

Jag tecknade för att Investor och Wallenbergsfären var inblandad, kände att det var en hype och det kom tidiga signaler på att det var övertecknad. Det fanns positiva signaler helt enkelt.

Jag sålde för att 20% avkastning på en dag ska man vara nöjd med. Plus att jag äger mycket Investor som i sin tur är stor ägare i EQT. Jag har tron om att ett bolag som EQT kan sjunka väldigt mycket vid en börskorrigering och har läst om att ägarna gör helt rätt med att börsnotera EQT när allt står på topp. 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.