6 Feb, 2020

Månadsrapport +3,09%

Dags för årets första månadsrapport och ni som har följt min blogg känner till att jag börjat att sluta presentera absoluta tal utan bara procentuell utveckling. Dels för lite privata skäl och dels för att det säger sig självt att utdelningar blir stor summa om jag satt in mycket pengar i portföljen eller inte. Alla har lite olika möjligheter på den fronten, så det mest väsentliga är den procentuella utvecklingen. 

Månaden har gått väldigt bra och det positiva är att börsen har fortsatt att stiga, sen att jag slog index är bara en bonus. Utdelningsportföljen som egentligen är en riktig tråk portfölj slog index förra året och målet är att även i år slå det. På transaktionssidan har jag legat väldigt lågt och det syns helt klart på min förvaltningskostnad som ligger på 0,02% enligt mitt senaste inlägg, gillar att ha låga kostnader inom allt. Då flödar det mer pengar in i portföljen. Har precis avslutat med att överföra alla mina aktier som jag hade i ett Nordea konto till mitt Avanza konto. Under en 1 års tid köpte jag lite aktier i Nordea kontot för att göra en utvärdering på om nya pengar skulle sättas in i det kontot, men det var värdelöst helt enkelt.

 

Utdelningar för Januari månad steg med +58%, men då är det under 1000-lappen som vi pratar om. För helåret har jag satt ett mål om att öka utdelningen med 5% och ett annat mål är att sänka skuldkvoten till 38%, mer om det i ett eget inlägg senare under Februari.

Den här sidan som du besöker hade 16 994 unika besökare under Januari och mitt Twitter konto har nu 10 513 st följare. I år har jag även börjat med att ha gästinlägg varje månad från andra privatinvesterare som har någon sort av egen investerar sida. Nu senast var det Finansdoktorn som fick skriva ett presentationsinlägg. Om du är intresserad av att skriva ett gästinlägg så får du gärna maila mig på sparaklokt gmail.com. 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.