12 Jan, 2024

Genomgång December 2023

Uppdaterad:
12 Jan, 2024

Jaha då var det dags att summera sista månaden förra året, men första månaden här på Tradevenue. Ska försöka hålla dessa inlägg förhållandevis kort, dels för egen skull, dels för eran skull.

Som kan ses nedan landade utdelningarna på 545,5 sek efter att flertalet sena utdelningar från amerikanare och kanadensare gled över till 2024. Men det gläds vi ju åt i nästa genomgång! Känns kanon att glida in på år tre av min strategi med utdelningshöjare. Just nu har jag 36 stycken utdelningshöjare i portföljen och långsiktigt vill jag upp mot 50-60 innehav. Skälet till detta? Jag tror att jag då har byggt bort (eller minimerat) risken att jag som simpel amatör inte vet jag jag håller på med, i mitt försök att navigera i investeringsdjungeln.

I och med ovan nämnda eftersläntrare kommer Januari att se mycket fin ut. Just nu ser det ut att landa på cirka 1800, vilket hade varit en rejäl ökning mot Januari 2023. Ni som har minnet med er kanske kommer ihåg att 20 000 är det mål jag satt upp för 2024, och det ska vi fixa!

/ UC

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.