28 Dec, 2023

Mål 2024

Uppdaterad:
29 Dec, 2023

2024 smyger närmare och är nu enbart några dagar bort. Som alltid känns det som att vi precis hoppade in i 2023 även om det snart är 12 månader sedan, det går fort när man har roligt? 

Jag har satt upp personliga mål sen 2016 och även om vissa mål mer agerar morot än verkligt mål så tycker jag att de fyller sin funktion. På senare år har jag försökt att minska antalet mål och enbart skriva upp de som jag verkligen vill uppnå. Lättare sagt än gjort.

Gällande 2024 har jag några stycken som faller under denna bloggs paraply och därför kan visas här;

  • Utdelningar över 20k
  • Nysparande över 80k
  • 5000 sidor läsning
  • 50 blogginlägg
  • 200 träningspass

Några rader om respektive mål är väl på sin plats. Nu är inte 2023 års utdelningar helt klara, men jag kommer klara målet på 16k och kan t o m komma över 17k beroende på om vissa utdelningar glider över nyår eller inte. En ökning med 3-4k borde vara möjligt med nysparande och nuvarande innehavs höjningar. Kommer säkerligen få lite valutamotvind i o m dollarns utförsbacke men sånt jämnar ut sig på 15 års sikt. 

Nysparande över 80k kan bli både svårt och lätt. Kommer vara föräldraledig stora delar av 2024 vilket minskar årets intäkter (marginellt) men har lite buffertsparande som jag kan nalla av för att hålla insättningarna i fas med målet. 

5000 sidor läsning bör vara ett enkelt mål, det borde bli 12-15 böcker totalt. I år har jag varit ganska värdelös med bokläsandet och trots det har jag läst 10 böcker. No worries på detta mål. 

Att skriva 50 blogginlägg borde inte heller vara svårt. Om man kollar historiskt så har jag väl snittat 3 inlägg per år sen jag drog igång min strategi, inget att hänga i granen direkt. MEN, jag tror att med ny plattform (tradevenue) som är mycket enklare att använda, samt ett ökat behov av att skriva av mig så kommer jag lyckas. Cirka 1 inlägg i veckan strävar vi mot.

Träning är en förhållandevis stor del av mitt liv. Old news såklart men kropp och knopp mår bäst när den kontinuerligt får träna och förra året slappade jag till mig och gjorde 132 träningspass, vilket är helt oacceptabelt. 2018 körde jag 288 träningspass vilket är min toppnotering, det är inget som jag strävar mot nästa år men över 200 träningspass ska vi få till. 

Om jag inte får någon mer snilleblixt under mellandagarna så är det dessa fem mål som vi siktar på. 

Vad har ni läsare för mål 2024? Kommentera gärna här eller på twitter.

/UC

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.