Press
19 Apr, 2024

Kontigo Care AB: Kontigo Cares e-hälsoplattform Previct® Alkohol närmar sig CE-certifiering under MDR

Uppdaterad:
19 Apr, 2024

Kontigo Care (publ) meddelar idag att bolaget nått en viktig milstolpe på vägen mot CE-certifiering under den nya EU förordningen för medicintekniska produkter, MDR. Granskningen av den samlade tekniska dokumentationen är slutförd och godkänd.

Ulrika Giers, VD för Kontigo Care säger:

"Efter intensivt och fokuserat arbete så har vi nu nått en mycket viktig milstolpe på vår väg mot CE-certifiering under MDR. Granskningen av den tekniska dokumentationen är klar och vi har fått väldigt fin respons från vår Notified Body. Kontigo Care har haft en tydlig målsättning och har trots den förlängda övergångstiden till MDR valt att följa sin plan vilket nu gett resultat. Det nya regelverket innebär att det ställs betydligt tuffare krav, speciellt för medicinteknisk mjukvara. Att den tekniska dokumentationen för Previct[®] Alkohol nu fått klartecken känns därför fantastiskt och är ett bevis på att Kontigo Care har ett mycket kompetent team.

Att vi redan nu har tagit de stora kostnaderna för övergången till MDR och CE-certifieringen av Previct [®] Alkohol som en medicinteknisk mjukvara stärker vår konkurrensposition och gör att vi står rustade för tillväxtmöjligheter. Övergången till MDR möjliggör också att vi även fortsättningsvis kan vidareutveckla vår e-hälsoplattform. Vi kan nu blicka framåt mot utveckling både inom Sverige och utanför Sveriges gränser."

Granskningen och bedömningen av den tekniska dokumentationen har utförts av Notified Body TÜV SÜD.

För mer information, vänligen kontakta:  Ulrika Giers, Verkställande direktör, telefon:  +46 (0)18 410 88 80
Allmänna frågor: E-post: info@kontigocare.com
IR- och pressfrågor: Anja Peters, CFO och IR-ansvarig, telefon: 46 (0)18 410 88 80, e-post: ir@kontigocare.com 

För mer information om Kontigo Care, vänligen besök www.kontigocare.com

Om Kontigo Care AB (publ)
Kontigo Care AB (publ) ("Kontigo Care" eller "Bolaget") har som målsättning att genom innovativa eHälsolösningar förbättra och effektivisera den globala beroendevården och att därmed minska lidandet för en stor mängd patienter och deras anhöriga. Bolagets eHälsoplattform Previct[®] består av ett antal avancerade algoritmer, AI-drivna prediktionsmotorer och kommunikationslösningar, samt av de två plattformsapplikationerna Previct[®] Alcohol och Previct[®] Gambling, för tillämpning inom respektive beroendeområde. Kontigo Cares aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet KONT. Bolagets Certified Adviser är Redeye AB.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.