Press
8 Apr, 2024

RMD förfinar sin AI-teknologi ytterligare med ny delfinansiering

Uppdaterad:
8 Apr, 2024

Som en del av Trafikverkets upphandling "KOM-405140, Innovationsupphandling - Avseende vidareutveckling, validering och leverans av nya informationstjänster för automatiserad mätning av järnvägsanläggningen", har Railway Metrics and Dynamics tilldelats ytterligare finansiering på totalt 1 miljon kronor.

Finansieringen är i lika delar uppdelad på två arbetspaket, "Kontaktledning" - ref AF kod AUC.292 samt "Skarvfritt spår" - ref AF kod AUC.292. Den tilldelas inom ramen för Etapp 2 i myndighetens innovationsupphandling.

- Det här är en logisk förlängning av MAJ-projektets nuvarande omfattning. Delfinansieringen gör att vi kan tillföra ännu mer nytta i arbetet för att säkra driften i ett ständigt växande och alltmer komplext järnvägssystem, säger Jan Lindqvist, vd för Railway Metrics and Dynamics.

Arbetspaketen är inriktade på ytterligare utveckling och förfining av AI- och Machine Learning-teknologin från RMD - och har samma syften som huvudprojektet, dvs effektiv och kontinuerlig mätning av anläggningen med hjälp av de tåg som finns i trafik.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.