Press
10 Jul, 2024
railway metrics and dynamics serieproduktion

RMD inleder serieproduktion av bolagets produkter

Uppdaterad:
10 Jul, 2024

Under våren har  RMD haft god efterfrågan på sina produkter. Bolaget har därför beslutat sig för att inleda serieproduktion och då initialt producera 120 PMU:er (Performance Monitoring Units) och 100 backkameror för leverans till kunder under hösten i år.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

- Intresset för RMD:s digitaliseringsprodukter har varit stort och beställningarna har kommit in enligt planen. Nu startar vi serieproduktionen här i Sverige, berättar Jan Lindqvist, VD för Railway Metrics and Dynamics.

PMU:ernas sensorteknologi är navet i RMD:s "system i system" för digitalisering av järnvägen. De ger detaljerad information om både lok, vagnar och infrastruktur och analyserar interaktionen där emellan i realtid.

railway metrics and dynamics sweden startar serieproduktion

Backkamerorna erbjuder övervakning av bakre delen av tåg i realtid och höjer säkerheten avsevärt samt hjälper till att effektivisera godstågsoperatörers verksamheter.

- Vi bedömer att marknaden för backkamerorna ligger nånstans mellan 800-1000 enheter enbart i Sverige. Den feedback vi hittills fått från användarna har varit mycket bra, avslutar Jan Lindqvist.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.