Press
31 Jan, 2023

SSAB anställer närmare 1 000 semestervikarier i Sverige

SSAB fortsätter med traditionen att erbjuda semestervikariat även under 2023 inom olika verksamhetsområden. De flesta vikariaten finns på produktionsanläggningarna i Oxelösund, Borlänge och Luleå.

[image]

Arbetsuppgifterna på anläggningarna varierar men störst är behovet av operatörer inom de olika processerna på produktion, underhåll och transport.
  • Semestervikarier är oerhört värdefulla då de hjälper oss att hålla igång produktion när en stor del av den ordinarie personalen är ledig. Dessutom för de in ny energi till gemenskapen och det är uppskattat. Många av våra anställda började en gång som semestervikarie. För oss känns det också bra att kunna bidra till arbetslivserfarenhet och att unga kommer in på arbetsmarknaden, säger Anders Storman, Group HR Development Specialist, på SSAB.

SSABs semestervikarier kommer från varierande bakgrund och har brett åldersspann. Att testa på ett tekniskt yrke lockar många. De senaste åren har andelen kvinnor ökat vilket är en positiv utveckling då SSAB strävar efter en jämn könsfördelning.      

På SSAB i Oxelösund kommer runt 400 medarbetare anställas, i Borlänge cirka 300 medarbetare och i Luleå cirka 250 medarbetare.

Läs mer om lediga semestervikariat:
https://www.ssab.se/ssab-koncern/karriar

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Blank, Director Group HR Development & Competence Sourcing
malin.blank@ssab.com,tel: +46 76 148 94 57

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.