Redaktionen
21 Jun, 2023
TradeVenue påbörjar bevakningen av White Pearl

TradeVenue påbörjar bevakningen av White Pearl

Uppdaterad:
26 Jun, 2023

White Pearl är IT-koncernen som står i framkant av de snabbast växande områdena inom molnlösningar, artificiell intelligens, Internet of Things och mobila lösningar. Med över 30 dotterbolag spridda över flera länder och en stor arbetsstyrka på över 650 anställda, har företaget etablerat en stark närvaro i världens mest dynamiska tillväxtregioner. Nu är deras fokus riktat mot att erövra de utvecklade marknaderna där noteringen på First North väntas kunna ge en kraftfull skjuts!

TradeVenue kommer att följa White Pearl under denna spännande resa genom att erbjuda kontinuerlig analysbevakning, exklusiva VD-intervjuer och annat engagerande innehåll för både befintliga och nyfikna investerare. Genom att utforska White Pearls bolagsprofil på TradeVenue är målsättningen ni på ett lätthanterligt sätt kan få en unik inblick i deras strategier, prestationer och framtida planer. Vi kommer att vara där för att hålla er uppdaterade.

Ta del av kursutvecklingen sedan DS Plattformens omvända förvärv av White Pearl annonserade nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
Mattias Folkesson
Mattias Folkesson
VD, TradeVenue

White Pearl har definitivt potential att väcka stort intresse med sin unika portfölj av IT-lösningar, globala leveransnätverk och innovationscenter i tillväxtregioner. Vi ser fram emot att noggrant följa företaget och tillhandahålla analysmaterial för att hålla er intressenter uppdaterade.

Kort om förvärvet

Vid årsskiftet 2022/23 genomfördes en omvänd förvärvstransaktion där DS Plattformen (tidigare Dividend Sweden) förvärvade White Pearl. I transaktionen använde DS Plattformen nya aktier som betalningsmedel för att förvärva samtliga aktier i White Pearl. Syftet var att White Pearl skulle ersätta DS Plattformen på börsen. Efter förvärvet ägde aktieägarna i DS Plattformen AB 13 procent av White Pearl, medan ägarna till White Pearl ägde resterande 87 procent.

White Pearl värderades till cirka 300 MSEK i transaktionen. Under 2021 hade White Pearl en omsättning på cirka 17 MUSD och en vinst på ungefär 1,4 MUSD, vilket motsvarar en vinstmarginal på cirka 8 procent. 

Tidigare bevakning kring förvärvet

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.