Veckobrev
5 Dec, 2022

Veckobrev och aktienyheter v.48

Uppdaterad:
21 Feb, 2023
veckobrev

Växelvisa dragningar på börsen efter amerikansk jobbdata. Stockholmsbörsen stänger positivt för veckan med storbolagsindexet OMXS30 upp ca 0,6 procent och allbolagsindex OMXSPI upp ca 0,4 procent. Veckans stora makroekonomiska nyhet har varit den amerikanska sysselsättningsrapporten för november där arbetsmarknaden visat sig betydligt mer trögrörlig än väntat. För penningpolitiken väntas detta innebära mer uthålliga räntenivåer.

Veckobrev och aktienyheter v.48 samt spaningar och analyser

Nedan har vi sammanställt veckans höjdpunkter på TradeVenue däribland SBB i Nordens senaste affär och ett flertal spännande emissioner.

Trevlig läsning! 

Veckans blogginlägg 

aktiespaningar v48

"Gör din egen analys" | Igår gjorde SBB en stor affär på drygt 9 miljarder då de sålde 49% av sina skolfastigheter. Siffran kanske låter bekant, men det var inte  ... Hur tolkar Miljonär innan 30 SBB de senaste transaktionerna i SBB?

Veckans inlägg

veckans bästa aktieblogginlägg v48

Att skapa sig en fästning | Tidigare i månaden uttryckte finansbloggaren Sparaklokt sig positivt om Svolder vilket belönades med en plats i portföljen. I detta lyfte Sparaklokt bland annat den uppsida som finns i Svolders småbolag samt en hög avkastning på kapitalet. Nu har han ökat innehavet ytterligare. 
 
Cristofer Andersson | Att skapa sig en fästning

veckans emissioner v48

Företrädesemission

Hynion | Teckningsperioden inleds för Hynion AS företrädesemission. Hynion AS är det norska vätgasbolaget som utvecklar och förvaltar vätgasstationer i Skandinavien. Idag äger bolaget fem stationer fördelat över Sverige och Norge men efter att ha fått bidrag att bygga ytterligare fyra vätgasstationer i Sverige ser beståndet ut att fördubblas i närtid.

Läs om pågående emission

analys veckans emissioner v48

Sista chansen

Sista dagarna för Botnia Explorations pågående företrädesemission. Om Botnia Exploration lyckas gå från prospekteringsbolag till gruvbolag väntar attraktiva kassaflöden och då prövningsprocessen är ur vägen är det bara en tidsfråga innan guldbrytningen drar igång. Pågående emission ser ut att bli bolagets sista och med exponering mot guld erbjuds exponering mot hetaste råvaran i oroliga tider. 

Bolagsanalys: "Attraktiva kassaflöden"
Allt du behöver veta!

veckans intervju botnia exploration v48

VD-intervju Thomas Söderqvist

Veckans aktiespaning

I väntan på förnybart

I veckan väntas arktisk kyla komma in över Sverige när ett Grönländskt högtryck breder ut sig över vårt avlånga land. Detta blir andra beredskapstestet denna säsong inför den riktiga vinterperioden, där den pågående energikris kanske inte bara kan komma att göra sig påmind i plånboken utan även inne i stugvärmen.  

avanza equinor veckans aktiespaning

Ta del av veckans spaning #EQNR

Uppdatering Sampo

Jag har fått en del frågor på slutet hur jag gör med mina finska Sampo-aktier. När jag bloggade om det senast var jag inne på att ... Vad kan värderingsskillnaden mellan aktierna komma att bli?

analys sampo vecka 48

Läs inlägget

nyhetskommentar medimi i veckans medtechbolag v48

Läkemedelshanteringsbolaget Medimi sluter avtal för leverans av Medimi®Smart till Österbottens välfärdsområde. Uppdraget blir bolagets första på finsk mark och vidgar därmed helhetsgreppet om den nordiska marknaden för automatiserad medicindispensering. 

Läs kommentaren

TradeVenues fullbevakade bolag

veckobrev sbb i norden

Kreditbetyg | Fitch Ratings har bekräftat Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:s rating BBB- med positiva utsikter. 

veckobrev fastpartner
Kreditbetyg | Moody’s bekräftar Fastpartners kreditbetyg Baa3 men justerar utsikterna från stabila till negativa.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.