Veckobrev
12 Dec, 2022

Veckobrev och aktienyheter v.49

Uppdaterad:
21 Feb, 2023
veckobrev

Nedan väntar ett axplock av veckans höjdpunkter på TradeVenue. På bloggsidan har mycket fokus riktats mot sparande och långsiktighet men även en bolagsanalys där Mi30 tagit sig en närmare titt på Zoomability. Det pågår ett flertal spännande emissioner och bland dessa har redaktionen valt att uppmärksamma Hynion med en analys och Eurobattery Minerals med potentiella triggers. Vi har även inkluderat en kommentar kring BICO Group och aktiva blankar-positioner.

Trevlig läsning!

Veckans blogginlägg 

"One more year" | Ni som är lite bekanta med "FIRE-ordboken" känner säkert till uttrycket "one more year syndrome". Det betyder enkelt uttryckt att man inte vågar ta steget och sluta jobba utan hela tiden vill jobba ihop lite mer pengar och därmed fortsätter jobba ett år till.

"One more year" miljonär innan 30 v49

→ Veckans inlägg

Du klarar det aldrig | Oavsett vad det gäller tror jag många kan känna igen sig i hur ett mål, en process och en plan ofta tas emot av andra. Det kan gälla alltifrån träning i syfte att bygga en bättre kondition eller styrka, eller för att gå ned i vikt. Det kan gälla mål som för många bedöms som ouppnåeliga ...

Du klarar det aldrig cristofer andersson

→ Cristofer Andersson | Du klarar det aldrig

Inbjudan till teckning av Units

Zoomability| Tillverkaren av terränggående elrullstolar Zoomability inleder idag sin företrädesemission. Sedan start har bolaget sålt över 1 000 exemplar av Zoom Uphill® med försäljning i 16 länder. För att fortsätta växa antog bolaget en ny affärsplan i augusti 2022 men för att möjliggöra detta behöver nytt kapital säkerställas. 

nyemission zoomability v49 samt aktieanalys zoomability miljonär innan 30

→ Läs om pågående emission

→ Investera i Zoomability | Miljonär innan 30

nyemission hynion v49 avanza intervju vd ulf hafseld

En investering i grön vätgas. Vi närmar oss slutet av Hynions teckningsperiod som stänger onsdag 14 december 2022. Med den gröna omställningens trender i ryggen erbjuder Hynion ett spännande ESG-case för den som investerar långsiktigt!

→ Bolagsanalys: "Växer med nätverket"

→ Allt du behöver veta!

nyemission hynion vd intervju ulf hafseld

→  VD-intervju Ulf Hafseld

Veckans aktiespaning

I spåren av blankare

Att handla aktier är alltid farligt. Investerar man i fel aktie kan som bekant 100 procent försvinna av det man satt in. Detta har många fått erfara i år när framförallt flera noterade förväntansbolag gått i konkurs eller ställt in betalningarna och värdet på aktierna gått upp i rök. Något som däremot potentiellt är ännu farligare enligt min uppfattning är att blanka aktier. I och med att ...

blankaranalys och analys på blankade aktier elektrolux och clas ohlson

→  Ta del av veckans spaning #CLAS #ELEC

Det tar tid att jobba sig rik

Idag läste jag ett inlägg om ett uttalande från företagaren Dan Olofsson om att man inte kan jobba sig rik i Sverige. Detta delvis på grund av det höga skattetrycket.

Det tar tid att jobba sig rik miljonär innan 30

→ Läs inlägget

nyemission eurobattery minerals aktie och aktieanalys på eurobattery minerals

Eurobattery Minerals är prospekteringsbolaget som ska förse framtidens samhälle med etiskt utvunna och full spårbara batterimineraler. Värdering av prospekterings- och gruvutvecklingsbolag följer råvarumarknadens utveckling och med stöd av nuvarande trender inom elektrifiering och ESG kan Eurobattery Minerals bli en riktig succé. 

→  Läs om Eurobattery Minerals och triggers kommande år

TradeVenues fullbevakade bolag

Irisity | Irisity delivers advanced video analytics solution to a government organization in Singapore. 

irisity singapor video tech

Utdelning av aktier | Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB publicerar informationsbroschyr avseende den föreslagna utdelningen av aktierna i Amasten Fastighets AB (publ). 

Utdelning av aktier sbb i norden

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.