3 Aug, 2023

Hyresgästföreningen har helt rätt!

Uppdaterad:
3 Aug, 2023
Hyresgästföreningen

Hyresrätt är lyxigt

Idagläste jag en insändare från ledande personer från Hyresgästföreningen i Norrland. Och för en gångs skull har de helt rätt! De påtalar att när man bor i hyresrätt har man en stor frihet i och med att man inte behöver oroa sig över reparationer i huset. Inte heller behöver man funders över eller stigande räntor. Boende i hyreslägenhet vet exakt vad de betalar för sitt boende varje månad vilket innebär ytterligare en trygghet. Och det är jsmidigt att bara kunna ringa till hyresvärden och få hjälp när kranen i köket har gått sönder. Det påtalas också hur smidigt det är att kunna tvätta upp hela veckans tvätt på några timmar utan att behöva ha nån tvätt i lägenheten. 

Det påtalar att en villa kräver mycket jobb, det ska skötas om, målas och repareras. Det är en trädgprd som ska skötas, gräs dka klippas mm. En hyresgäst kan göra roligare saker på den tiden. Att bo i hyresrätt är också flexibelt enligt Hyresgästföreningen. Det tar tre månader att säga upp bostaden för den som vill flytta till en ny stad, flytta ihop eller flytta isär. Det är för det mesta en mycket stökigare process för den som äger sin bostad och först måste sälja den för att kunna flytta.

Vi håller som sagt med om allt detta och skulle vilja ställa frågan till berörda personer om det inte är värt att betala öite extra för all den här lyxen? 

 

Läs mer om hyreslägenheter

Bostadsbrist?

Varför bygger inte facket billiga hyreslägenheter?

Hur man gör för att (inte) få hyra en lägenhet av Aktiepappa.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.