28 Nov, 2023

Utdelningshöjning i SBB

Uppdaterad:
28 Nov, 2023
SBB utdelning

SBB måste dela ut 39%

Vid bolagsstämman 2023 beslutades om utdelning på 1,44 kr per stamakte och 2 kr per D-aktie. För stamaktierna innebär det en utdelning på hela 39%. Det låter kanske bra för sk “utdelningsjägare” men för ett bolag där vinster och likvida medel är en brist är det inte lika bra. 

Den beslutade utdelningen måste betalas ut innan stämman i juni 2024 vilket gör att det är ca 6 månader kvar tills pengarna skall betalas ut. Och det kommer krävas 100% enighet för att ändra bestlutet och det kommer såklart aldrig hända eftersom som det om inte annat är fysiskt omöjligt att få alla aktieägare att komma till stämman och rösta samma. Inte minst brukar det finnas en och annan amerikansk fond som vägrar rösta för något alls av rädsla för att bli stämda i efterhand.

För D-aktien blir utdelningen 51%. 

 

Läs mer om SBB

SBB säljer fastigheter för 400 miljoner

En miljard i garanti till aktieägare

Krismöte i SBB

SBB Säljer och säljer

SBB fortsätter trixa

Ytterligare en storägare lämnar SBB

SBB:s VD anhållen 

SBB:s fastigheter - lista

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.