30 Jun, 2023

SBB säljer fastigheter för 400 miljoner

Uppdaterad:
30 Jun, 2023
SBB

SBB säljer fler fastigheter

 

Idag kom nyheten att SBB säljer  8 st fastigheter till ett kommunalt fastighetsbolag. Ingen relation till det bokförda värdet redovisas och det gör att vi gissar att fastigheterna såldes till rabatt. När priserna varit i nivå med bokfört värde har nämligen detta kommunicerats. Det skulle också vara intressant med info om vad dessa fastigheter köpts för en gång i tiden och om de köptes av kommunen. 

En första gissning var att det rör sig om dagisfastigheterna som SBB har i Linköping. De verkar vara 8 till antalet. Det visade sig dock fel utan det är fastigheterna:

Adjunkten 2

Hornet 13

Isglassen 2 (älskar fö det namnet)

Norrberga 4:82

Rymdattacken 2

Rymden 1

Tandkronan 6

Västerlösa 15:26

 

Enligt uppgift från Linköpings kommun är Den totala uthyrningsbara ytan  13.744 kvm vilket ger ett ungefärligt pris på 29.680 kr/kvm och det är faktiskt i linje med de genomsnittliga bokföra värdena på SBB:s fastigheter som var ca 28.500 kr/kvm senast vi tittade. Man kan dock fråga sig om den här typen av fastigheter i en av Sveriges större städer dragit upp eller ner snittet på de bokförda värdena?

SBB fastigheter
SBB Fastigheter Linköping
SBB fastigheter Linköping
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.