2 Dec, 2019

Billig julmat

Det var ett bra tag sen jag slutade (eller pausade?) med måndagsrapporterna om veckans bästa materbjudanden. Men nu tycker jag det var en intressant vecka på Willys så jag gör en liten comeback och hoppas att några av er läsare får lite inspiration inför julmaten. Svensk kokt skinka för 29,90 kr/kg är riktigt bra och förutom ev överbliven skinka i början av januari så blir det inte billigare än så. Grädde från Milda med olika fetthalt 10 för 40 kr (ord pris 89 kr) är också en favorit som återkommer med jämna mellanrum. Något som däremot förvånade mig är att man kan köpa morötter för 4,90 kr per kg, det brukar man så vitt jag kan minnat inte kunna hitta i december, tillsammans med vitkål för 8,90 kr/kg så blir det en rejäl sats coleslaw. Det passade väldigt bra med lite rotfrukter då de 20-30 kg jag bunkrade i höstas och lagrade på balkongen tog slut för några veckor sedan.

Förra veckan kunde man köpa 3 x 1,5 liter Apotekarnes julmust för 15 kr. Så det står nu 6 flaskor julmust light och väntar på julen, men vi väntar nog till i alla fall Lucia med att öppna första flaskan. Den enda riktiga förhoppningen just nu är att det kommer billig sill också. Sillburkar för 5-6 kr styck brukar man kunna köpa till påsk, midsommar och ofta även julen. Det är en höjdare att ha 10 burkar i kylen efter en sån högtid vilket räcker ett par månader för mig som äter sill en gång i veckan så länge lagret räcker.

På den tiden jag jobbade så brukade det bli julbord minst fem gånger under december. I år kommer det troligtvis bli två stycken "rikiga" julbord ute på restaurang. Det första ska jag och min fru iväg på kommande helg då vi bokat ett julbord med övernattning på hotell och sen blir det ett till en vardagskväll efter det. På julen brukar vi ha lite julbord på själva julafton och kanske risgrysngröt och någon skinkmacka förutom det. Men i övrigt äta vanlig mat. Så nu blir det ganska lagom att äta lite skinka några gånger som mer vanlig middag under december och sen förhoppningsvis sill som en enklare lunch när jag är ensam hemma i januari och februari.

Sen gäller det så klart att vara uppmärksam i början av januari då det kan bjudas på fantastiska priser på köttbullar och annat som blivit över i butikerna som funkar hur bra som helst att frysa in och äta som vanlig middag. Jag tror köttbullar för 5 kr kilot i början av januari är bland det mest prisvärda jag hittat i en matbutik någonsin.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.