28 Jan, 2020

Era bästa köptips

Bloggaren Sparo skrev för någon vecka sen ett inlägg om hur onödigt det var med trådlösa hörlurar. Just i detta fall håller jag inte alls med, de trådlösa hörlurarna jag köpte i somras för ett par hundra kr skulle jag ranka som 2010-talets bästa köp i mitt fall. Hade jag vetat hur smidigt det var med trådlösa hörlurar hade jag slagit till tidigare. Jag borde visserligen ha kunnat räkna ut det med tanke på hur många gånger jag krånglat med en ihoptrasslad sladd i fickan och hur många gånger sladden ryckts ur mobilen eller öronsnäckorna ur mina öron när sladden fastnat någonstans. Rekordet var en gång när jag cyklade till jobbet och fipplade med mobilen och tappade sladden så hörsnacken ramlade ner och fastnade i hjulet och sladden rycktes av på mitten. Som tur var gick sladden av istället för att mobilen slungades iväg. Som tur var nummer två så kunde jag lämna in kvitto på nya hörlurar på jobbet.

Detta med att jag väntade för länge med att köpa trådlösa hörlurar får mig att tänka på att det kanske finns andra saker som ni läsare köpt eller regelbundet köper och verkligen tycker det tillför värde som vi sparsamma kanske går miste om. Då grundinställningen är att de billigare och enklare varianterna funkar lika bra finns risk att man blir dumsnål och missar riktigt bra grejer som verkligen är prisvärda.

Jag har ätit på fina restauranger men tycker sällan eller aldrig det är värt pengarna. Jag har testat champagne istället för cava men har inte fattat grejen. Jag har köpt skjortor som kostat 999 kr och 299 kr och aldrig upplevt att de dyrare är 3 gånger bättre. Men det finns så klart många som verkligen värdesätter dessa dyrare alternativ, så tipsen kommer ju inte vara någon garanti för att det passar alla. Men det skulle ändå vara roligt att höra vilka grejer som ni verkligen tycker har varit bra köp eller saker som ni gått och funderat länge på och sen när ni väl slog till ångrade att ni inte köpt långt tidigare.

Helst vill jag ju ha tips från er som normalt sett är sparsamma och verkligen överväger era köp, har man bra lön och som grundinställning att hela lönen ska gå åt varje månad ställs inte speciellt höga krav på att något ska vara prisvärt. Så tips om att leva livet och skita i vad saker kostar är inte intressant just nu. Här vill vi ha de prisvärda grejerna som verkligen tillför värde till ert liv som överstiger prislappen.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.