7 Jan, 2019

Veckans materbjudanden - v2

Då var vi tillbaka i vardagen igen. Min fru började jobba idag efter 2 veckor ledigt ihop. Första dagen i hennes nya liv där hon inte ska jobba heltid kanske minskade ångesten lite, vi får se hur stor skillnad det blir att gå ner lite i tid. Hon trivs överlag bättre av vad jag gjorde på jobbet vilket förklarar att hon jobbar vidare ett tag till, men som alltid är det lite kämpigt mentalt att komma igång. Själv tyckte jag sista dagen på sommarsemestern de två sista åren jag jobbade var hemska.

Vi har kört på med riktigt strikt kost och bra träning nu i en vecka efter nyår. Kändes som det hade blivit lite för mycket av det goda under hela december och jag tycker det är bättre att köra på riktigt strikt några veckor och sen återgå till det normala istället för att gå och hålla igen 5% halva våren. Jag pratar nu främst om att tappa några kg men även om att uppskatta godsaker lite extra när man väl äter de igen så man inte blir bortskämd. För min del innebär "dieten" som jag kör just nu att jag äter lika mycket protein som vanligt men ungefär halverar mängden kolhydrater och fett (med nolltolerans på godis/glass/chips och alkohol under januari). Har kört liknande tidigare och brukar gå ner ungefär 1 kg i veckan utan att tappa styrka och med ok energi för träningen även om jag kan känna mig lite mer sliten om jag tränar hårt flera dagar i rad.

Även om inte vi ska äta någon glass eller falukorv närmaste veckorna kommer det med i veckans erbjudanden. Här försöker jag ju lista de mest prisvärda sakerna, oavsett vad jag själv tycker om eller ska köpa. Ren konsumentupplysning till er läsare med andra ord. Är vi kanske så disciplinerade att vi kan köpa glass och chips nu men inte äta det förrän i februari? Nja, kanske säkrast att gå på kyckling, ägg, äpple och apelsiner...

Willys
Falukorv 800 gram 14,90 kr
Sköljmedel 750 ml 10,90 kr
Revben 39,90 kr/kg
Tandkräm 3x125 ml 28 kr
Apelsiner 14,90 kr/kg

ICA MAXI
Ägg 10 pack 15 kr
Tacokrydda 2 för 10 kr
Tacochips 3 för 20 kr
Glass GB daim etc i burk 20 kr
Sköljmedel 750 ml 2 för 20 kr

Coop
Kyckling hel färsk 20 kr/kg
Bacon 5 kr
Ost 49,90 kr/kg

Citygross
Fläskfilé 39,90 kr/kg (köpkrav annat för 100 kr)
Äpplen 9,95 kr/kg
Falukorv 800 gram 20 kr
Alaska Pollock 300 gram 20 kr

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.