Redaktionen
31 Jan, 2024
Hårdvara Beyond Frames

Hur påverkas Beyond Frames av Apple Vision Pro lanseringen?

Uppdaterad:
1 Feb, 2024

På fredag (2 februari 2024) lanseras Apple Vision Pro i USA där priset för hårdvaran startar vid 3500 USD eller 36 500 SEK med dagens växelkurs.  Det är företagets första stora hårdvarulansering sedan lanseringen av Apple Watch i april 2015.

Apple Vision Pro är ett VR/AR-headset med avancerad teknik som möjliggör för användaren att kombinera det digitala och verkliga livet på ett helt nytt sätt. 

Trots den höga prislappen och att flera stora företag, såsom Netflix, YouTube och Spotify, har offentliggjort att de inte kommer att utveckla appar för enheten så verkar den ändå vara eftertraktad. Enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo sålde Apple mellan 160 000 och 180 000 headsets under första helgen som man kunde förbeställa den.

 

Som tidigare nämnts i analyser och rapportkommentarer om Beyond Frames så påverkas bolaget positivt av fler hårdvarulanseringar inom XR. Detta eftersom det ökar antalet potentiella kunder för företaget.

Under de nio första månaderna av 2023 kunde Beyond Frames uppvisa en omsättningsökning om ungefär 400% jämfört med samma period föregående år. 

Se även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.