Press
30 Jan, 2024
Irisity avtal storbritannien

Irisity tilldelas utökat avtal för intrångsdetektion i Storbritannien

Uppdaterad:
30 Jan, 2024

Irisity AB (publ), ledande leverantör av AI-mjukvara för hantering av videodata, rapporterar avtalsförnyelse och utökning av ett kontrakt för områdesskydd med en brittisk tillverkare av hushållsapparater. Avtalet löper årsvis (ARR) och har nu förnyats för det fjärde året i rad, i samarbete med en brittisk integrationspartner.

Irisity AI-plattform

FÖR OMEDELBAR PUBLICERING

Irisity tilldelas utökat avtal för intrångsdetektion i Storbritannien.

Göteborg, Sverige - 30 januari 2024 - Irisity AB (publ), ledande leverantör av AI-mjukvara för hantering av videodata, rapporterar avtalsförnyelse och utökning av ett kontrakt för områdesskydd med en brittisk tillverkare av hushållsapparater. Avtalet löper årsvis (ARR) och har nu förnyats för det fjärde året i rad, i samarbete med en brittisk integrationspartner.

Ursprungsavtalet tecknades i november 2020, och omfattade initialt sex kameror. I December 2023 hade projektet växt avsevärt och omfattade 661 kameror. Kunden i fråga använder IRIS+ Enterprise as-a-Service, integrerat med Milestones XProtect VMS (Video Management System), och är installerat på flertalet platser, såsom kommersiella kontor, butiker, logistikcenter och privata bostäder. Bevakningslösningen omfattar kameror på flera utmanande platser i lantbruksmiljö, som övervakas vid en centraliserad säkerhetscentral.

Irisitys öppna AI-plattform, IRIS+, minskade drastiskt antalet fellarm orsakade av djurbesättningar i bevakningsområdena. Systemet skiljer effektivt på djur och människor oavsett ifall värmekameror eller vanliga CCTV-kameror nyttjas, vilket resulterat i ett ökat fokus på faktiska intrång eller tillbud hos operatörerna.

Expansionen har genomförts i samarbete med Inivatech Ltd. Andrew Adams från Inivatech Ltd. kommenterade Irisitys öppna platform IRIS+: "Irisitys programvara kan använda befintliga kameror och lägga till AI-baserad intrångsdetektion, och i realtid larma när människor rör sig i området med mycket hög precision"

Raziel Bareket, Chief Operating Officer på Irisity, betonade partnerskapet med Inivatech och lyfte fram kvaliteten på deras arbete. "Samarbetet stöder Irisitys öppna AI-plattform genom tillförlitlig leverans, förbättrad detektion, centraliserad kontroll och operationell effektivitet samtidigt som lagrings-, beräknings- och energikostnader minskas."

Om Inivatech Ltd.
Inivatech Ltd är ett ledande UK-baserat företag som specialiserar sig på integrerade, avancerade lösningar inom säkerhets- och installationssektorn för IP-baserad teknologi. Företaget är känt för sin tekniska kreativitet, innovationskraft och engagemang för kvalitetsarbete.

Om Irisity
Irisitys öppna AI-plattform förbättrar exsisterande kamera- och videohanteringssystem genom att integrera ett antal avancerade AI- och metadata-drivna algoritmer. Systemet har en öppen arkitektur, inbyggda anonymiseringsfunktioner och flexibilitet i installationen (lokala servrar, molnlösning eller hybridlösning.) Med över 3000 installationer världen över litar kunder på precis detektion och analys i realtid. Plattformen förser organisationer med snabb, effektiv och korrekt data i syfte att ge bästa möjliga beslutsstöd åt den mänskliga användaren och därigenom bidra till ökad säkerhet, effektivitet och situationsmedvetenhet.

Sweden| USA | Israel | Singapore | UAE | Colombia | Brazil | Argentina | Australia | United Kingdom

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Raziel Bareket, COO
IE-post: raziel.bareket@irisity.com      https://irisity.com

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.