Laddar annons
Press
8 Oct, 2024
nyfosa avyttra fastigheter

Nyfosa avyttrar fastigheter i Sverige för 940 MSEK

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

Nyfosa har avyttrat totalt sex kontorsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 52 tusen kvm. Fastigheterna är belägna i Gävle och Luleå. Försäljningspriset uppgår totalt till 940 MSEK.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Fastigheternas årliga hyresintäkter beräknas uppgå till 75 MSEK och årligt hyresvärde till 88 MSEK, varav 15 procent är vakant från och med januari 2025. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 2,7 år. Av fastigheterna är tre belägna i Gävle och tre i Luleå.

Transaktionen genomförs genom avyttring av de fastighetsägande dotterbolagen. Köpare är Diös Fastigheter.

Försäljningspriset understiger det bokförda värdet med 4 MSEK, motsvarande 0,4 procent, inkluderat avdrag för latent skatt. Den beräknade positiva resultateffekten uppgår till 68 MSEK och kommer att redovisas i bokslutskommunikén för 2024.

nyf avyttra fastigheter

Preliminär tid för frånträde är den 15 november 2024. Transaktionen är villkorad av godkännande från Inspektionen för strategiska produkter i Sverige.

”Genom avyttringen frigör vi kapital för nya investeringar i syfte att stärka Nyfosas kassaflöde och intjäning”, kommenterar Stina Lindh Hök, VD för Nyfosa.

Avyttrade fastigheter
Norr 12:5 Gävle
Norr 25:5 Gävle
Söder 18:19 Gävle
Haren 15 Luleå
Hermelinen 15 Luleå
Spiggen 4 Luleå

nyfosa sälja fastigheter

För mer information, vänligen kontakta:
Stina Lindh Hök, VD, tel: 070-577 18 85, e-post: stina.lindh.hok@nyfosa.se

Om Nyfosa

Nyfosa är ett transaktionsintensivt fastighetsbolag som skapar värde genom att bygga hållbara kassaflöden och ständigt utvärdera nya affärsmöjligheter. Med vår opportunistiska strategi investerar vi i fastigheter i olika geografier och kategorier. Vi är idag aktiva på den svenska, finska och norska marknaden med fokus på kommersiella fastigheter i tillväxtregioner. Fastigheterna förvaltar och utvecklar vi i nära samarbete med hyresgäster och omgivande samhälle med perspektivet att hållbarhet och lönsamhet hör ihop. Den 30 juni 2024 uppgick Nyfosas fastighetsvärde till 39,0 MDSEK. Nyfosas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap sedan 2018. Läs mer på www.nyfosa.se.

Bifogade filer
Nyfosa avyttrar fastigheter i Sverige för 940 MSEK

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.