Nyhet
11 Jul, 2024
NYFOSA aktierekommendation

Nyfosa: Dags för andningspaus efter rapport - Kepler

Uppdaterad:
12 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nyfosa-aktien har stigit med 20 procent på två veckor och nu är det är dags för en andhämtningspaus.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Det anser i alla fall analyshuset Kepler Cheuvreux som sänker sin rekommendation för Nyfosa till behåll från köp, samtidigt som riktkursen justeras upp till 125 från 116 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under torsdagen.

Kepler Cheuvreux skriver i sin kommentar att Nyfosas rapport för det andra kvartalet var svagare än vad analyshuset förväntat sig. Trots det steg aktien med 0,9 procent under onsdagen, något som då blev fastighetsbolagets tionde handelsdag på grönt.

"Dessutom har vd:n fått sparken, men kommer att vara kvar tills en ersättare har hittats, vilket kan orsaka viss fördröjning i förvärvsprocessen. Redovisningen av det viktiga nyckeltalet nettouthyrning har tagits bort från rapporteringen", skriver Kepler.

NYFOSA REKOMMENDATION KEPLER

Analyshuset har samtidigt lagt till en premie på 10 procent i sin värderingsmetod givet utrymmet för fler förvärv baserat på Nyfosas låneandelen av fastighetsvärdet.

Det är nettoeffekten av detta som innebär att Kepler höjer sin riktkurs.

Nyfosa redovisade hyresintäkter under det andra kvartalet som var 2 procent lägre än vår prognos, medan driftnettot var 3 procent bättre.

"Vi sänkte våra förväntade hyresintäkter i linje med det svagare utfallet i andra kvartalet. Vi tror att det var tillfälliga poster som orsakade den bättre än förväntade driftsöverskott-marginalen i kvartalet. Vi har inte inkluderat Samfosa i våra estimat då det är svårt att se den underliggande vinsten", skriver Kepler som vidare uppger att de avvaktar rapporten för det tredje kvartalet där Samfosa bör inkluderas tydligare.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.