Press
13 Jan, 2023

Railway Metrics and Dynamics Sweden: VÄTE Rail väljer Railway Metrics and Dynamics för digitalisering av delar av fordonsflottan

VÄTE Rail AB ska köra intermodalt och tankvagnar åt First Row Shipping & Logistics AB mellan Malmö-Göteborg-Sundsvall och Alby. För att effektivisera underhåll och öka lönsamheten har de valt Railway Metrics and Dynamics (RMD) som digitaliseringspartner.

VÄTE Rail har för avsikt att förse de 30 vagnarna på godspendeln med RMD:s PMU-sensorer. Med hjälp av prediktiv analys och Machine Learning kan VÄTE Rail förutse och upptäcka skador och underhållsbehov på tågvagnar och lok i realtid. Resultatet är ökad säkerhet och punktlighet, samt effektivare drift och minskade kostnader.

- Vi börjar köra redan om ett par veckor och vill ha en så effektiv drift som möjligt från start. Därför är det bra att Railway Metrics and Dynamics lösning snabbt går att få på plats, säger Jan G Forslund på VÄTE Rail.

Affären är värderad till cirka 500 000 kronor per år.

- Det här är en mindre affär, men den visar samtidigt att vår plattform är konkurrenskraftig också för små och medelstora aktörer i branschen, säger Jan Lindqvist, VD.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.