23 Dec, 2018

Mål 2018 (del 2)

Igår började jag gå igenom mina mål för 2018, läs det inlägget här om du inte redan gjort det. Idag forsätter jag och följer upp mina 4 sista mål för året. Dessa mål var:

4. 120 kg i bänkpress (med bibehållen eller minskad kroppsvikt)
5. 2 miljoner sidvisningar på bloggen under året
6. Minst 16.000 följare på Twitter
7. Börja jobba med något meningsfullt ideellt projekt

Om jag tyckte det gick bra med målen igår är det värre idag. Bara riva plåstret och börja gå igenom.

120 kg i bänkpress
Jag har tränat i någon form hela mitt liv och har under många år kombinerat styrketräning och konditionsträning. När jag får några år sen skadade knäet kunde jag inte springa som förr och under 2017 skrotade jag mitt gamla mål om att springa milen på 40 minuter och ta 100 kg i bänkpress samma vecka. Att springa milen på 40 minuter kändes inte realistiskt när jag knappt kunde jogga 5 km för knäet. Under senhösten 2017 fokuserade jag lite mer på styrkan och ökade från runt 100 till drygt 110 kg i bänkpress och tänkte att 120 vore roligt. Det är möjligt att jag någon gång under våren 2018 hade kunnat få upp 120 kg, men maxade aldrig just då och sen missade jag några pass och blev lite svagare. Tveksamt ändå om jag klarat 120. När jag började springa lite i våras hade dock knäet blivit betydligt bättre av vilan förra vintern och numera kan jag springa både intervaller och 12-13 km ihållande utan att få ont i knäet. Några 40 minuter på milen är dock väldigt avlägset, men under 2019 ser jag mer fram mot att få ordning på löpningen än att öka 10 kg i bänkpress. Skulle tro jag tar 110 kg i bänkpress nu och springer milen på kanske 45 minuter. Sen knät blev ok i våras har jag sprungit ihop med följande profiler från blogg och finanstwitter vilket har varit roligt: @RobinCapital, Olle "Snåljåpen" Qvarnström, Micke "Sparo" Larsson, @Miljonärssyrran och @Smålands-Nisse. Och dessutom med lite kompisar utanför finanstwitter och bloggvärlden. 

2 miljoner sidvisningar
Då jag bytt bloggplattform har jag inte samma typ av statistik. På den här nya bloggen fokuserar jag mer på unika besökare per månad än sidvisningar. Men hur jag än räknar så har jag nog inte kommit upp i trafik som motsvarar 2 miljoner sidvisningar. Jag har dock fått ny motivation för bloggen genom flytten och kommer fortsätta lägga ner jobb på att försöka öka besöken med fredagsintervjuer och annat lite mer genomarbetat innehåll. Det viktigaste är så klart att ni trogna läsare stannar kvar.

16.000 följare på Twitter
Inte heller här har jag nått hela vägen fram. 14 854 följare har jag idag. En ökning med ganska många tusen ändå då jag började året med runt 11 000, men målet var helt enkelt för tufft. Då jag är mycket begränsat engagerad på Facebook och Instragram så är Twitter den kanal jag kan då ut utanför bloggen. Jag tycker Twitter fortfarande känns som den starka kanalen inom finans och det som passar mig bäst. Även om man kanske inte når de oinvigda i sparandets underbara värld på samma sätt som skulle vara möjligt på Instagram.

Börja jobba med något meningsfullt
Jag har börjat engagera mig lite mer i en idrottsförening där jag numera även sitter i styrelsen. Däremot har det tyvärr inte blivit något av tex läxhjälp som jag tänkte än. Hoppet lever fortfarande även om jag tycker det var lite svårare att hitta ett upplägg som passade mig än jag trott. En liten utmaning med mycket ideellt jobb är att det ofta ligger på kvällar och helger medan det har varit på vardagarna när min fru jobbat som jag haft mer tid.

På de tre första punkterna som jag redovisade igår ger jag mig själv betyg VG (på den gamla skala som rådde när jag gick på gymansiet) och idag blir det väl IG. Så totalt på året och de 7 punkterna blir det G. Några mål var medvetet tufft satta.

Ska återkomma med mål för 2019 också, det blir runt årsskiftet. 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.