19 Jul, 2018

Rapportperioden

Befinner mig just nu på semester. Om man nu kan ha det som ekonomiskt fri utan jobb, men så länge min fru jobbar är det ändå viss skillnad på semester och vardag.

Jag har varit ute i skogen och "praoat" hos en släkting som äger lite skog i två dagar. Försöker bilda mig en uppfattning om det här med att äga egen skog kan vara något för mig. Eller om det är bättre att jag håller mig till att äga skog via SCA. Gillar tanken på att äga något konkret som kan ge några procent passivt per år som kan bli några fler procent om man jobbar lite med den själv. Men just nu känns investering i skog rätt avlägset.

Med begränsad tid och dålig uppkoppling har jag följt rapportperioden rätt sporadiskt. Men jag tycker det har sett bra ut. Som ägare i Investor känns det bra att SOBI nu passerat 100% plus i år och att Investor fyllde på i Ericsson på 50 kr. Fint att man kan köpa ett bolag som Investor till över 25% rabatt.

När man följer börsen högst sporadiskt blir det tydligt hur komplext det är och skönt att vara långsiktig med fokus på utdelning. Jag såg en kommentar om Volvos urstarka rapport kl 8 när jag vaknade. Högerstrand spådde +10% enligt någon tweet jag såg. När jag kollade depån strax före kl 10 låg aktien ner 0,1%. Men magkänslan säger att utdelningarna för portföljen som helhet 2019 blir högre än målet +3% jämfört med 2018.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.