Redaktionen
15 Feb, 2024
AAKP Redsense Medical

American Association of Kidney Patients stödjer Home Dialysis Risk Prevention Act

Uppdaterad:
15 Feb, 2024

Hemodialys i hemmet i USA fortsätter att vinna popularitet tack vare alla fördelar som kommer med större valmöjligheter för patientvård och hembehandling. Drivande faktorer inkluderar förbättrade kliniska resultat för patienter, ökad bekvämlighet och avsevärt förbättrad livskvalitet. För patienter är njursjukdom både en hälso- och arbetskraftsfråga, och hemodialys möjliggör större flexibilitet för att bibehålla heltids- eller deltidsarbete och för att vara mindre beroende av begränsad invaliditetsinkomst.

För att hemodialys i hemmet ska nå sin fulla potential är det viktigt att ta itu med en av de kvarvarande säkerhetsfrågorna för patienter, nämligen vennålsutdragning (VND). VND kan inträffa hos vilken hemodialyspatient som helst, när som helst, och leda till potentiellt livshotande blodförlust på bara några minuter. Genom att använda ett larmssystem som kontinuerligt övervakar och snabbt upptäcker blodförlust vid åtkomstplatsen kan allvarliga komplikationer på grund av VND förebyggas.

Redsense

The American Association of Kidney Patients (AAKP), den största oberoende patientledda organisationen för njurpatienter i USA, driver förbättringar inom hemodialysbehandling, resultat och patientsäkerhet. AAKP stöder användningen av innovationer och nya teknologier för hemodialys som minskar risken för potentiellt katastrofala biverkningar och förbättrar patientsäkerheten. För närvarande täcks inte övervaknings- och upptäckningsenheter för blodförlust av Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) och patienter har inte full valfrihet eller tillgång till dessa viktiga teknologier. AAKP anser att detta är en viktig obalans mellan patientsäkerhetsinnovationer och federala betalningspolicyer vid CMS och att CMS måste prioritera patientsäkerheten och täcka sådana enheter.

Övervakning av VND för hemodialyspatienter betraktas som en prioritet bland kongressledamöter. Home Hemodialysis Risk Prevention Act (H.R. 3118) är en bipartisan lagstiftning som syftar till att tillhandahålla Medicare-täckning för enheter för övervakning och upptäckt av blodförlust. Förslaget sponsras av Rep. Adrian Smith (R-NE) och Rep. Melanie Stansbury (D-NM). AAKP mobiliserar patienter och alla allierade för att stödja större användning av hemodialys genom deras AAKP Action Center . Patienter och intressenter, inklusive njurprofessionella, har möjlighet att göra sina röster hörda till sina amerikanska representanter och senatorer till stöd för denna viktiga lagstiftning. Detta är en avgörande initiativ för patienter, eftersom övervakning och upptäckt av blodförlust för närvarande inte täcks av Medicare.

Pontus Nobréus
Pontus Nobréus
VD för Redsense Medical

Vi uppskattar att AAKP prioriterar patienters säkerhet genom att stödja Home Dialysis Risk Prevention Act (H.R 3118). Detta är i linje med Redsenses åtagande att tillhandahålla innovativa lösningar som prioriterar säkerheten och välbefinnandet för hemodialyspatienter. Vi ser fram emot framstegen av denna viktiga lagstiftning

Ovanstående text är en direkt översättning av Redsense Medicals pressmeddelande som offentliggjordes den 15 februari. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.