Redaktionen
1 Mar, 2024
Beyond Frames finansiering

Beyond Frames erhåller projektfinansiering som stärker kassaflödet

Uppdaterad:
4 Mar, 2024

Beyond Frames Entertainment har undertecknat ett utvecklingsavtal med ett världsledande teknikföretag för att delvis finansiera ett tidigare annonserat projekt kopplat till ett stort IP. Projektet utvecklas för närvarande inom Cortopia Studios, ett helägt dotterbolag till Beyond Frames Entertainment. Ytterligare detaljer om partnerskapet och spelet är konfidentiella på grund av sekretessavtal.

Ace St. Germain
Ace St. Germain
VD för Beyond Frames

Denna överenskommelse bekräftar ytterligare styrkan i IP:et och vår vision för spelet. Finansiellt sett påverkar denna finansiering vårt kassaflöde mycket positivt fram till spelets lansering som förväntas ske någon gång under 2026.

Den överenskomna utvecklingsfinansieringen på 2,5 MSEK USD (idag ungefär 25,8 MSEK) kommer att redovisas som en intäkt under hela projektet. Finansieringsparten kommer att återfå sin del av utvecklingsfinansieringen och få en del av intäkterna när spelet släpps.

Detta är det tredje projektet som är under produktion inom Cortopia. Alla tre produktionerna har liknande utvecklingsavtal med externa partners.

Detta är en direkt översättning av Beyond frames pressmeddelande.

Axel Pettersson
Axel Pettersson
Aktieanalytiker

Projektfinansieringen förbättrar företagets kassaflöde samtidigt som risken för projektet minskas då finansiären tar en del av risken. Finansieringen var dock förväntad med hänsyn till att de tidigare har kommunicerat att de letade efter ytterligare finansering kopplat till projektet.

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.