Veckobrev
25 Feb, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.8

Veckobrev och aktienyheter v.8

Uppdaterad:
26 Feb, 2024

Veckan lider mot sitt slut och det är dags att summera höjdpunkterna på TradeVenue under de senaste dagarna. Bland annat har flertalet av våra bevakade bolag släppt bokslutskommunikéer, något som innebär att våra analytiker påbörjat arbetet med sina rapportkommentarer. Det har även skrivits en drös med intressanta blogginlägg som fått många läsare att engagera sig. 

Veckans bolag

Veckans bolag på TradeVenue är Beyond Frames som återigen slog våra förväntningar, både vad avser försäljning och resultat. Detta trots att bruttomarginalen var lägre än våra förväntningar. 

Du finner Beyond Frames rapport via följande länk: https://mfn.se/cis/a/beyond-frames-entertainment/beyond-frames-entertainment-ab-publ-year-end-report-q4-2023-4c10b8c5

Veckans vinnare

Förutom att medicinteknikbolaget SensoDetect offentliggjorde sin bokslutskommuniké i torsdags kunde de även uppvisa en uppgång på över 10% under veckan. 

För er intresserade kan ni läsa företagets bokslutskommuniké nedan där företagets VD bland annat skrev att försäljningen i Saudiarabien tar fart under våren. Vi ser detta som mycket positivt då detta skulle innebära att företaget äntligen får fart på omsättningen. 

Skrivandet på initieringsanalysen för SensoDetect är i full gång och vi återkommer så fort den är publicerad.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans artikel

Under veckan har redaktionen uppmärksammat det bevakade bolaget Beyond Frames och deras debut på Meta Quest Stores bästsäljarlista. 

Veckans blogginlägg

Under veckan har vi kunnat läsa flertalet intressanta inlägg från våra bloggare. Bland annat har Miljonär innan 30 har bland skrivit ett uppmärksammat inlägg om FIRE, AktieEntreprenören har summerat sitt ekonomiska år under 2023 och likaså Cristofer Andersson. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.