Veckobrev
19 Nov, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.46

Veckobrev och aktienyheter v.46

Uppdaterad:
15 Dec, 2023

I dagens veckobrev kan ni läsa mer om Beyond Frames och vi har även skrivit en snabbanalys om bioteknikbolaget Cyxone. Som vanligt ser vi till att lyfta fram intressanta blogginlägg från veckan som gått. 

Veckans nyemissioner

På tisdag (21 november) är den sista dagen att teckna aktier i Cyxones företrädesemission. Cyxone är ett bioteknikbolag i klinisk fas som specialiserar sig på autoimmuna och autoinflammatoriska sjukdomar. Företaget har en läkemedelskandidat i fas 2 för behandling av ledgångsreumatism (RA) och en annan i tidig klinisk fas för behandling av multipel skleros (MS). Under tredje kvartalet för 2023 ändrade företaget sin strategi som gör att man nu är bättre positionerad ur ett kommersiellt perspektiv. Med det säkrade kapitalet tar sig Cyxone en bit in i 2024 och kan åstadkomma flera värdeskapande triggers. 

Veckans bolag på TradeVenue

Veckans bolag är Beyond Frames som nyligen offentliggjorde att de har tecknat ett licensavtal med ett ännu inte namngivet media- och underhållningsbolag för att utveckla en VR-actiontitel för en av världens största underhållningsfranchiser.

Det fullständiga pressmeddelandet kan läsas här.

Veckans blogginlägg

Under veckan som gått har exempelvis Sofokles skrivit om sparande och sparkvot. Dessutom har Miljonär innan 30 jämfört olika globalfonder.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.