Veckobrev
21 Apr, 2023
Veckobrev och aktienyheter v.16

Veckobrev och aktienyheter v.16

Uppdaterad:
23 Apr, 2023

TradeVenue sammanfattar veckan genom att framhäva särskilt viktiga nyheter, blogginlägg och bolagsnyheter. Vi delar också information om nya funktioner på vår hemsida, tillsammans med de senaste emissionserbjudandena.

Veckans blogginlägg

De fyra blogginlägg som fick flest klick från besökare under veckan inkluderar Industrivärden A och C, hur SparaKlokt hanterar sin premiepension, Plejd rapportkommentar för första kvartalet 2023, och en kärleksförklaring till börsen. Dessa inlägg representerar en mångsidig samling ämnen, med tydliga kopplingar till den pågående rapportperioden.

Pågående emissioner

I föregående veckas utgåva uppmärksammade vi Co-Properties som befinner sig i en pågående emission. Denna vecka har emissionsprospektet för GSM Electric, ett teknikföretag som specialiserat sig på att tillverka och sälja kompletta elmotorsystem för fritidsbåtar och mindre kommersiella båtar, också tillkommit. Läs mer om vad som skrivs om dessa företag. När det gäller GSM Electric finns det många likheter med det högt värderade bolaget Oceanvolt.

Veckans rapporter

I veckans rapportkommentar diskuteras Fastpartner Q1 2023. Rapporten visar att trots höjda hyror har bolaget inte kunnat kompensera för ökande räntekostnader. Vi tror dock att Fastpartner, med förlängda banklån och hög uthyrningsgrad, är väl positionerade för en förväntad räntenedgång senare i år. Ta del av rapportkommentaren nedan.

Veckans bolagsnyheter

Nytt på TradeVenue

Bokslutskommunikéer, årsredovisningar och kvartalsrapporter skiljer sig åt när det gäller både omfattning och syfte. Men vilka är de faktiska skillnaderna? Nedan presenteras en översiktlig jämförelse.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.